Park alanı mı? Otobüs durağı mı?

TAKİP ET

Büyükşehir belediyesi önünde bulunan ve 63 numaralı balıklıgöl otobüs hattının durak alanı olara kullanılan yolda yapılan düzensiz parklar vatandaşların kafasında soru işaretlerine neden oluyor.

Park alanımı yoksa durak mı diye soran vatandaşlar bu alanda bulunan araçların alanı park yeri olarak kullanmalarının son derece yanlış bir durum olduğunun altını çizdiler. 63 numaralı balıklıgöl otobüs hattının durak alanı olara kullanan otobüslerin çoğu zaman yolcularını yolun ortasında indirmek zorunda kaldığını belirten Vatandaşlar; “bir süre öncesine kadar otobüsler köprübaşı karakoyun iş merkezinin olduğu alanda yolcu alıp indiriyordu.



Fakat geçici bir süreliğine park alanı olarak kullanılacak olan bu alanda otobüsler düzensiz parklar nedeniyle yolcularını yolun ortasında indirmek zorunda kalıyorlar. Bu defada hayati risk oluşuyor. Oysaki düzensiz parkların kaldırılması gerektiğine inanıyoruz. Aynı amanda park yapılmasının yasak olduğu alanda herhangi bir uyarı levhası da yok. Sadece zabıta görevlileri uyarılarda bulunuyor fakat bu uyarıları dikkate alan kimse yok.



Bu nedenle büyükşehir belediyesinin önünde oluşturulan durak alanında bulunan araçların bir an önce o alandan alınarak alanın rahatlatılması gerekmekte. Aksi takdirde Balıklıgöl otobüslerinin yolcu indirme ve alma işlemi sırasında kazalar kaçınılmaz olur” şeklinde konuştular.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

park alanı mı? otobüs durağı mı? büyükşehir belediyesi 63 numaralı balıklıgöl otobüs hattı düzensiz parklar Şanlıurfa