Parkomatlar ters yöne de fiş kesti

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi parkomatları, kurallara uymayan ve araçlarını düzensiz bir şekilde park eden sürücüleri uyarmak yerine, bu araçlara da park ücreti için fiş kesti.

Şanlıurfa'da trafik yoğunluğunun en fazla olduğu bölgelerden biri olan Sarayönü caddesinin dar olması trafik sorununu artırırken, araçların düzensiz park edilmesi ise bu sorunun tuzu biberi oluyor. Caddede düzensiz park nedeniyle belediye otobüsleri de geçemedi.



 



Kuralsız parka parkomatlar fiş kesti

Söz konusu caddede sürücüler, araçlarını park etmek için kurallara uymazken, bu kez kuralsızlığın dozu yükseltildi. Caddenin sağında ve solunda araçlarını gelişigüzel park eden sürücüler, adeta caddeyi trafiğe kapattılar. Bu nedenle 63 Nolu hatta çalışan körüklü otobüsler, park edilen iki araç arasından geçemedi. Otobüslerin geçememesi caddenin tıkanmasına ve uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Parkomatlar sürücüleri uyarmak yerine, kuralsız park edilen araçlara da otopark fişi kesti. Çevredeki vatandaşlar ise parkomatların bu davranışına tepki gösterdi.



 



'Otopark ücretini alıyorlar ama düzensiz parkı önlemiyorlar'

Düzensiz parklara göz yuman parkomatlara tepki gösteren vatandaşlar, "Kentte otopark eksikliği büyük bir sorunken, kurallara uymayan sürücülerin de araçlarını gelişigüzel park etmeleri bu sorunları büyütüyor. Belediye bu alanlarda araçlardan park ücreti kesiyor ama görevli parkomatlar düzensiz parklara göz yumuyor. Parkomatlar, fiş kestikleri kadar, araç parklarını düzenlemekle de sorumlular. Düzensiz parkların burada olması ve trafiğin kilitlenmesinin sorumluları parkomatlardır." ifadelerini kullandılar. 

 

düzensiz parklar sarayönü caddesi Çift taraflı park trafiği kilitledi Şanlıurfa haberler son dakika