Patlamanın nedeni belirlendi

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa'daki 20. Zırhlı Tugay Komutanlığında bir sivil ve 16 askerin yaralandığı patlamanın neden meydana geldiği Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklandı.

20. Zırhlı Tugay Komutanlığında geçtiğimiz günlerde mühimmat deposundan meydana gelen iki patlamada bir sivil ve 16 asker yaralanmıştı. Patlamanın neden meydana geldiği merak edilirken, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar sonucu mevsimsel değişiklikten dolayı yaşandığı açıklandı.



Milli Savunma Bakanlığı tarafından patlama ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Şanlıurfa’daki 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda 13 Kasım tarihinde meydana gelen patlama ile ilgili görüntülere ve görgü tanıklarının beyanlarına dayanarak yapılan ilk inceleme ve değerlendirme sonuçlarına göre, olayın herhangi bir dış etkiden kaynaklanmadığı, mühimmatın mevsimsel değişiklik ve mevcut depolama koşullarından etkilenerek yapısının bozulması sonucunda reaksiyona girmesi nedeniyle meydana gelmiş olabileceği değerlendirilmektedir."

 

patlamanın nedeni belirlendi Şanlıurfadaki 20. zırhlı tugay komutanlığında mühimmat deposundan meydana gelen iki patlamada milli savunma bakanlığı tarafından yapılan araştırmalar