Paydaş: "Organize Sanayi bölgesi yolu için tarım arazileri yok ediliyor"

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yeni yapılan Organize Sanayi yolunun tarım alanlarının içinden geçmesi siyasetçi ve mahalle halkının tepkilerine neden oldu.

Sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Örgütü Hukuk Komisyonu Üyesi Ronayi Paydaş’a Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’da destek çıktı.

“KALEMLE GÜZERGAH DEĞİŞTİRİLMESE ARAZİLER YOK EDİLMEYECEK”

Yapılan Organize Sanayi yoluyla ilgili paylaşımda bulunan Ronayi Paydaş: “Köylüler burda tarımı ve hayvancılığı geliştirdiler ve üretim yapıyorlar. Kalemle güzergah değiştirilmese araziler yok edilmeyecek ve projenin eski hali tarım arazisinden geçmemiş olacak. Köylünün tarıma elverişli hale getirdiği bu araziler neden ısrarla yok edilmek isteniyor ?” diyerek tepki gösterdi.

“KÖYLÜLERİN EMEK VE MASRAF YAPTIKLARI BU ARAZİLER YOK OLMAMALI”

Daha sonra sözlerine şu şekilde devam eden Paydaş: “Köylüler yok edilmek istenen tarım arazileri için Siverek Asliye Hukuk Mahkemesinde 2019 yılında Olağanüstü zaman aşımı sebebiyle tapuya tescil davası açmış ve bu dava halen derdesttir. Köylüler emek ve masraf yaptıkları bu arazileri tarıma elverişli arazi haline getirmişlerdir.” dedi.

“ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ YOLU İÇİN TARIM ARAZİLERİ YOK EDİLİYOR”

Tarım arazilerinin yok olmaması için destek çağrısında bulunan Paydaş: “Siverek’te yeni yapılan Organize Sanayi bölgesi yolu için tarım arazileri bu şekilde yok ediliyor. Çok geç kalmadan bu duruma dur demesek yıllardır emek verilen ve tarıma kazandırılan araziler tamamen yok edilmiş olacak. Yazıktır. Günahtır. Zulümlüktür bu yapılanlar.” ifadelerini kullandı.

“MAHKEME KARARINI BEKLEMEDEN HAREKETE GEÇTİLER”

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa İl Örgütü Hukuk Komisyonu Üyesi Ronayi Paydaş’a destek çıkan İstanbul Milletvekili Tanal: “Şanlıurfa Siverek'te OSB yolu için ekili tarım arazilerini yok ediyorlar! Üstelik mahkeme kararını beklemeden harekete geçtiler. Yol için projedeki güzergahı değiştirerek neden tarım arazilerini hedef aldınız? Bu iş bilmez kadrolar, Urfa'da tarım ve hayvancılığı bitirdi.” diyerek tepki gösterdi.