Pazarcıların karanlık korkusu

TAKİP ET

Cengiztopel caddesinde bulunan semt pazarı esnafı, akşamları elektriği kesik ışıkları nedeniyle zor anlar yaşıyor. İş dönüşü pazara uğrayan vatandaşlar da karanlık nedeniyle alışveriş yapamadan geri dönüyor.

Semt pazarcıları, Haliliye Belediyesi'ne bağlı Cengiztopel Caddesi üzerinde bulunan pazar yerinde akşam üstü ışıklandırma sisteminin çalışmaması nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Vatandaşların karanlıkta alışveriş yapamadıklarını söyleyen pazar esnafı, özellikle akşam saatlerinde iş dönüşü pazara uğrayan vatandaşların ışıklandırma sisteminin olmaması nedeniyle alışveriş yapamadıklarının altını çizdiler. Esnaflar konu ile ilgili Haliliye Belediyesi'ne tepki gösterdi. 



Karanlık saatlerde vatandaşların başta kapkaççılar olmak üzere birçok art düşünceli kişilerin saldırısına maruz kalmamak için pazar yerlerine gelmediklerini belirten esnaflar, “Pazar yerimizin kapanış saati çoğu kez geç saatlere kadar sürüyor. Vatandaşlar, kapkaççı ve tacizciler başta olmak üzere birçok art niyetli insanın karanlık saatlerde eyleme geçtiğini ve bu nedenle vatandaşların alışveriş yapmaya çekindiklerini biliyoruz. Ayrıca bu alandaki ışıklandırma sisteminin çalışmamasının nedenini henüz anlayamadık. Çoğu kez tezgahlarımızı toparlarken bile zorlanıyoruz. Karanlıkta çalışmak çok zor.



Kimse bize bir açıklama yapmıyor. Bizler de neden kesildiğini bilmiyoruz. Haliliye Belediyesinin bu konuda bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Özellikle kalabalık bir ortam olan Cengiztopel semt pazarında bu gibi sorunların neden kaynaklandığını anlayamadık. Birileri bize konu hakkında bir açıklama yapsa bizler de neden kesintilerin yaşandığını anlayacağız. Bizler pazarcılık yaparak ekmeğimizi kazanıyoruz. Ailelerimizin geçimlerini bu işle sağlamaya çalışıyoruz. Lütfen birileri bu sorunu düzeltsin” şeklinde konuştu.