Perdeler maske, mesafe ve temizlik için açıldı

TAKİP ET

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu koronavirüs ile ilgili farkındalık oluşturmak için etkinlik hazırladı. Oyuncular trafik ışıklarında bekleyen araç sürücülerine maske, mesafe ve temizlik konusunda uyardı.

Salgın nedeniyle sergileyemedikleri oyunlarını sokağa taşıdılar. Farkındalık oluşturmak için hazırlanan etkinlikte sürücülerin karşısına çıktılar. Şehir tiyatrosu oyuncularının koreografi ile maske, mesafe ve temizlik ile uyarısı yaptı.

Kırmızı ışıkta araçlar durunca yaya geçidine geçen oyuncular 3 uyarıyı da sürücülere yazılı olarak gösterdi.  Pandemi tedbirlerinden dolayı perdelerini açamayan Şehir tiyatrosu trafik akışının yoğun olduğu noktalarda oyunlarını farkındalık oluşturmak adına sürdürüyor.


Kırmızı ışıklarda renkli görüntüler
Covid-19 tedbirleri kapsamında bütün eğlence merkezlerin ve sanatsal etkinliklerin durduğu pandemi sürecinde tiyatrocular açamadıkları perdelerini bu defa sokaklarda açtılar. Hem pandemi kurallarını hatırlatmak ve hem de vatandaşa bu zor süreçte bir nebze de olsa eğlenceli ve renkli görsel bir an yaşatmak adına, renkli perdelerinin görüntülerini caddelerde sergilediler.
 
Vatandaşlar o anları cep telefonu ile kaydetti
Trafiğin akışının yoğun olduğu noktalarda yan yana dizilerek yaptıkları koreografi ile korona virüse karşı, "Maske, mesafe ve temizlik" mesajı veren ekibi gören vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken bazı vatandaşlar ise o anları cep telefonlarıyla kayıt altına alarak farkındalığa ortak oldular.
 
“Pandemiden dolayı perdelerimizi açamadık”
Tiyatrocu Hasan Ocakoğlu;"Pandemi sürecinden dolayı halkımıza perdelerimizi açamadık, bizde İnsanların maske, mesafe ve temizlik konusunda özellikle akşam iş çıkış saatlerinde yoğunluğun olduğu yerlerde hem yayalar hem trafiktekiler görsün diye perdelerimizi açarak farkındalık oluşturduk.” ifadelerini kullandı.

Tiyatro oyuncusu Kübra Mesih ise, “Bizler pandemi nedeniyle perdelerimizi halkımıza açamıyoruz. Bu durumdan tabi üzgünüz ama farkındalık oluşturmak adına şehir tiyatrosu ekibi olarak bütün Urfa’yı maske, mesafe ve temizlik konularına uymalarını rica ediyoruz” dedi.

 
Yoldan geçen vatandaşlar ise "Maske, temizlik ve mesafeye dikkat çekerek farkındalık oluşturmaları çok güzel, uyarma noktasında insanlara hatırlatılması anlamlıdır." dediler

Tiyatro ekibi kentin işlek noktalarında oyunlarını sürdüreceği öğrenildi.

Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim