Pervin Buldan Şenyaşar ailesi ile iftar yaptı

TAKİP ET

Şanlıurfa adliye önünde 'Adalet' nöbetini 399 gündür sürdüren Şenyaşar ailesinin kurduğu iftar sofrasına HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve HDP'li milletvekilleri misafir oldu.

Ramazan ayında Şenyaşar ailesine iftar ziyaretleri sürüyor. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, milletvekilleri Ayşe Sürücü ve Ömer Öcalan ile birlikte Şanlıurfa Adliyesi önünde ‘adalet’ talebiyle başlattıkları nöbetin 399’uncu gününde Şenyaşar ailesinin iftar sofrasında konuk oldu.


Nöbet öncesi anne ve oğlunu dinleyen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldun şunları söyledi: "Bugün bu adliye önünde Şenyaşar ailesinin başlatmış olduğu adalet nöbeti hepimizin vicdanına, yüreğine dokunulması gereken bir mesele üzerinden başlatılmıştır. Tam 399 gündür bu aile burada, bir adalet çığlığını ve bir adalet çağrısını ifade ediyor. Türkiye kamuoyuna, Türkiye'yi yönetenlere adaletsizliğe bir an önce son verilmesi çağrısı yapıyor. Ancak vicdanların, yüreklerin bu kadar kör olduğu hiçbir şeyin bu annenin yüreğinde hissettiği acıyı açığa vuracak derecede gözlerinin kör olduğu coğrafyada bu annenin çığlığını duymamak, bu ailenin çığlığına ses vermemek çok büyük bir vicdansızlıktır, hukuksuzluktur aynı zamanda."
 

Adalet mücadelesi