Peygamberler şehri ziyaretçi akınına uğradı! Ziyaretçiler ne düşünüyor?

TAKİP ET

9 günlük Bayram tatilinde Şanlıurfa ziyaretçi akınına uğradı. Kentin tarihi yerleri Balıklıgöl ve Göbeklitepe'yi binlerce vatandaş ziyaret etti. Peki, vatandaşlar Şanlıurfa'yı nasıl buldu?

Ramazan Bayramı tatilinin başladığı günden itibaren Şanlıurfa’nın tarihi yerleri ve mekanları yerli yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Tarihin güzellikleri içinde barından Balıkgöl, Tarihin Sıfır Noktası olarak bilinen Göbeklitepe ve saklı cennet Halfeti ziyaretçilerin en çok ziyaret ettiği yerler oldu.

Şanlıurfa'da 12 bin yıllık geçmişiyle "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Göbeklitepe'yi 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde 55 bin 573 kişi ziyaret etti. Halfeti ve Balıklıgöl’de vatandaşlar adım atacak yer bulamadı.

Şanlıurfa’ya gelen ziyaretçiler Urfa Değişim mikrofonlarına konuştu. Vatandaşlar şehri çok güzel bulduklarını ancak trafik ve yeşil alan sorunun olduğunu dile getirdi.

“BEKLEDİĞİMİZDEN DAHA İYİ”

Şanlıurfa’ya ilk defa gelen ve çok beğendiğini aktaran Serkan Budan, “Şanlıurfa'yı çok sevdim ve çok beğendim. Bayram tatili için Şanlıurfa'ya gelmiştim. Beklediğimizden daha iyi çıktı.  Ben ilk defa Şanlıurfa'ya geldim şehrin içini tam gezmedim ama yine de şehri çok güzel buldum ve tarihi bir şehir. İnsanlar çok sıcakkanlı ve yardımsever. Herkesi Şanlıurfa'ya gelmesini isterim” dedi.

“RAMAZAN BAYRAMI ŞANLIURFA'DA ÇOK GÜZEL GEÇİYOR”

Ramazan Bayramının Şanlıurfa’da çok güzel geçtiğini ifade eden Asiye Atabay, “Ben Şanlıurfa’yı çok seviyorum ve Şanlıurfa çok güzel bir yer. Taşına, toprağına ve balığına kısacası Urfa'nın her şeyini seviyorum. Ramazan Bayramı Şanlıurfa'da çok güzel geçiyor” ifadelerine yer verdi.

URFA’DA TRAFİK VAR

İstanbul’dan geldiğini söyleyen Tahir Leblebici, “Biz İstanbul'dan Şanlıurfa'ya geldik. İlk defa geldik ve çok güzel bulduk. Sadece Urfa’da biraz trafik var. Şanlıurfa peygamberler diyarı hem Bayram hem de ziyaret için geldik” diye konuştu.

“ŞANLIURFA'DA ŞEHİR İÇ İÇE SIKIŞMIŞ DURUMDA”

Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya geldiğini aktaran Murat Koçyiğit, kentin sorunlarını dile getirdi. Koçyiğit, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Ben Gaziantep’ten Şanlıurfa'ya geldim. Şanlıurfa'da altyapı yetersiz ve yollar çok dar. Otopark sorunu ciddi bir şekilde var. Şu an Şanlıurfa'da İstanbul'dan daha fazla büyük bir trafik sorunu var. Gaziantep altyapı ve çevre düzenleme konusunda buraya göre daha iyi. En azından Gaziantep'te trafik sorunu yok ve yeşil alan çok fazla var. Şanlıurfa'da şehir iç içe sıkışmış durumda. Şanlıurfa peygamberler şehridir. Çok güzel bir memleket onun için Şanlıurfa'da yeteri kadar yatırımın yapılmadığını düşünüyorum.”

“BAYRAM İÇİN ŞANLIURFA'YA GELDİK”

Şanlıurfa’da bayramda çok fazla yoğunluk yaşandığını ve İstanbul’dan gelen Süleyman Kuran, “Şanlıurfalıyım ama 50 yıldır İstanbul'da yaşıyorum. Bayram için Şanlıurfa'ya geldik. Şanlıurfa'nın eksiklikleri olmasına rağmen bayramda büyük bir yoğunluk yaşadı. 11 Nisan kurtuluşunun şenliklerin daha hareketli olmasını isterdik. Ama beklediğimiz kutlamayı göremedik. 11 Nisan Şanlıurfa kurtuluşu ile ilgili ışık ve tiyatro gösterisi oldu. 11 Nisan kurtuluşunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Şanlıurfa Valisi olması gerekiyordu, bunların olmaması çok büyük bir eksiklik” ifadelerini kullandı.

9 günlük Bayram tatili Şanlıurfa Göbeklitepe Balıklıgöl