Plajlarda 'Ateş ölçer'li tatil

TAKİP ET

Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında açılan plajlara gelen vatandaşlar şezlonglarına oturur oturmaz önce görevliler tarafından ateşleri ölçülüyor.

Günübirlik tatil beldesi Ula’nın Akyaka Mahallesinde iki görevli tarafından sürekli tatilcilerin ateşleri ölçülüyor. Şezlonglara gelen vatandaşlar Ula Belediyesi tarafından görevlendirilen iki görevli sürekli olarak sahilde dolaşarak ateş ölçüyor.

Korona virüs tedbirleri kapsamında geçen ay tekrar halkın kullanımına açılan plajlarda ateş ölçerli dönem başlarken, zabıta ve jandarma da sosyal mesafe konusunda vatandaşları uyarıyor.

Sakin Kent unvanlı Akyaka Mahallesine başta İzmir, Aydın, Denizli ve Burdur illerinden araçları ile gelen vatandaşlar yeni kontrollü yaşam kurallarına uygun olarak hazırlanan sahilde güneş ve denizin tadını çıkarıyor. Ula Belediyesi tarafından sahile birer buçuk metre ara ile yerleştirilen şezlonglarda tatilini geçiren vatandaşlara sosyal mesafe başta olmak üzere gün boyu denetim yapılıyor.



Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında Akyaka sahilinde gerekli tüm önlemleri aldıklarını belirten Ula Belediye Başkanı İsmail Akkaya, “Akyaka Muğla’nın en gözde günübirlik tatil beldesi. İzmir, Aydın, Denizli gibi Muğla’nın yakın komşu illerinden günübirlik gelen misafirlerimizi ağırlıyoruz. Covid-19 salgın tedbirleri kapsamında ilgili bakanlıklarımızın belirlediği kriterleri sahilde düzenlemesini yaptık.



Bunun yanında biz Belediye olarak iki personelimizi sahilde gelen ve şezlongda oturan herkesin ateşini ölçüyoruz. Akyaka sahili Mavi Bayraklı ve aynı zamanda ‘Sakin Kent’ unvanlı bir tatil beldemiz. Sahile gelen vatandaşlarımızın ateş ölçümünün yanında zabıta ekiplerimiz ve Akyaka Jandarma ekiplerimiz vatandaşlarımızın sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıda bulunuyor. Bunun yanında sokakta maske kontrollerini de sürdürüyorlar” dedi.

 

ula belediyesi covid-19 salgın plajlarda ateş ölçer İsmail akkaya tedbirleri sosyal mesafe