Planlanan tarih yine tutmadı

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karakoyun Köprülü Kavşak projesinin Şubat ayının ortalarında tamamlanacağı belirtilmişti. Ancak Şubat ayının bitmesinin üzerinden 20 gün geçmesine rağmen köprünün asfaltı halen yapılmadı. Bu durum ise 'Yüklenici firmanın kamuoyunu yine yanılttı mı?' sorusunu gündeme getirdi.

Şanlıurfa’da başlatılan birçok projenin bitiş tarihi, birçok kez zaman aşımına uğruyor. Ortalama 6 ay içinde bitirilmesi öngörülen projeler yılları bulurken, bu durum ise çalışma için alınan tedbirleri yetersiz hale getirerek sorunların oluşmasına neden oluyor. Karakoyun Köprülü Kavşak projesi de birçok kez zaman aşımına uğrayan projelerden biri.

 

Projede çalışmalar zaman zaman askıya alındı

2018 yılının Temmuz ayında temeli atılan Karakoyun Köprülü Kavşak ve Viyadük Projesinin 6 ayda bitirilmesi planlanıyordu. Ancak araya seçimlerin girmesi, döviz piyasasının ani yükselişi ve ödenek gibi sorunlar nedeniyle Karakoyun projesi zaman zaman askıya alındı. Birçok kez çalışmaların durduğu köprülü kavşak projesinde yüklenici firma ile anlaşmazlıklar da yaşandı. Bu nedenlerden dolayı bir türlü tamamlanmayan köprülü kavşak için belirlenen süre de birçok kez zaman aşımına uğradı.

 

Sürekli gündeme gelen projelerden biri

Şanlıurfa’da birçok büyük projenin tamamlanması adeta yılan hikayesine dönerken, Karakoyun Köprülü Kavşak Projesi de bir türlü bitirilmeyen projelerden biri oldu. Çevik Kuvvet Köprülü Kavşak, trambüs ile birlikte Karakoyun Projesi de bitirilmediği için tepkiler alarak Şanlıurfa’nın gündeminden düşmüyor. Büyükşehir Belediyesi de kentin diğer bölgelerinde ne kadar çalışma hayata geçirse de en çok bu ana projeler üzerinden eleştiriliyor.

 



Projelerin bitiş tarihinde yanıltan yüklenici firmalar mı?

Şanlıurfa’da ana projeler olarak nitelendirilen Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı, Trambüs Projesi ile Karakoyun Köprülü Kavşak ve Viyadük Projelerinde ilgili firmaların bitiş tarihini belirlediği söyleniyor. Ancak bitiş süresi sürekli zaman aşımına uğrarken, gözler bu kez yüklenici firmaya çevriliyor. Öyle ki Çevik Kuvvet Kavşağı çalışmaları ödenek sorunuyla gündeme gelirken, trambüs projesinde de sürekli ilgili firma işaret ediliyor. Öyle ki halen tamamlanma tarihinin belirsizliğini koruduğu trambüs projesi ile ilgili yapılan açıklamalar, sürekli firma ile çalışmaların devam ettiği yönünde. Karakoyun Projesinde de yüklenici firmanın çalışmaları Şubat ayının ortalarında bitireceği belirtilmişti.

 

Belirlenen tarih yine tutmadı

2019 yılı Ağustos ayında Karakoyun Köprülü Kavşaktaki çalışmalar ile ilgili  Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, çalışmaların en kısa sürede biteceği belirtilmişti. Bu açıklamaya göre kamuoyunda çalışmaların yaklaşık iki ay süre gibi algılanırken, açıklamanın yapıldığı tarihin üzerinden 7 ay daha geçti.

 

Ne zaman bitecek?

Karakoyun Köprülü Kavşağın büyük kısmı yapılırken, asfaltlama ve çevre düzenlemeleri kaldı. Bu çalışmaların da yapılacağı ve yaklaşık 20 gün içinde bitirileceği belirtildi.

 

Murat Doğan / Urfa Değişim

planlanan tarih yine tutmadı Şanlıurfa büyükşehir belediyesi karakoyun köprülü kavşak projesi Şubat ayının ortalarında tamamlanacağı belirtilmişti projede çalışmalar zaman zaman askıya alındı sürekli gündeme gelen projelerden biri projelerin bitiş tarihin