Projenin yüzde 63'ü tamamlandı

TAKİP ET

Viranşehir pompaj sulamasında 220 bin 120 dekar araziye hayat verecek projenin 63'ü tamamlandığı belirtildi.

DSİ Genel Müdürlüğü, Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla kurak alanları su ile kavuşturuyor. Kurak araziler yeşillenmeye devam ediyor. DSİ, Temiz içme suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltarak can ve mal kayıplarının önüne geçme adına çalışmalarına devam ediyor.

 

Tarımsal sulamda 220 bin 120 dekar araziyi modern tarım yöntemleriyle sulamaya başlayacak olan Viranşehir Pompaj Sulaması 1. Kademe İnşaatı işinde çalışmalar devam ediyor.

Proje kapsamında döşenen 41 136 m CTP, 134 000 m HDPE sulama hatları kurak topraklara suyu vermek için Viranşehir ilçesinin güney kısımlarında çalışmalar devam ediyor.

Pompa istasyonun elektrik mekanik imalatlarının tamamlandığı projenin yüzde 63’ü bitirildi.

Projenin bitmesi ile Viranşehir İlçesine bağlı olan, Ayaklı, Büyükmutlu, Büyükbardakçı, Gömülü, Gürpınar, Kemberli, Matla, Sözeri, Yağızlar, Yazgüneşi, Yeşilalıç, Yağızlar, Yıldız, Elgün, Kınalıtepe, Güzlek, German, Toklu, Bozca, Dedeköy, Tekneli mahallelerine ait sulanabilir toplam 220.120 dekar arazi modern tekniklerle (Yağmurlama-damlama) sulamaya açılacak ve bölge halkının ekonomik değeri yüksek ürünler üretmesini,  yıl içinde iki ürün almasını sağlayacak.

Şanlıurfa’da son dönemde yapılan su yapılarıyla birlikte Devlet Su İşleri bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde ve modernleşmesinde rol alıyor. Şehrin sanayisini ve ekonomisini canlandırarak sosyo-ekonomik alanda değer üretmeye devam ediyor.

son dakika urfam haber Şanlıurfa haberleri gündem manşet haber sati viranşehir sulama ekonomi