Psikososyal destek için hazırlandılar

TAKİP ET

Şanlıurfa Aile Çalışma ve Sosyal İl müdürlüğü tarafından, Elazığ Sivrice'de yaşanan ve Şanlıurfa'da hissedilen, depremden etkilenen vatandaşlar için Psikososyal destek ekibi kuruldu.

Elazığ Sivrice’de meydana gelen deprem, Şanlıurfa dahil olmak üzere birçok ilde hissedildi. Şanlıurfa Aile Çalışma ve Sosyal İl Müdürlüğünün oluşturduğu ekip, 10 ilçede depremden etkilenen vatandaşlara psikososyal destek vermeye başladı. İl Müdürü, Hasan Bilici’nin koordinasyonuyla kurulan, 13’ü psikososyal olmak üzere toplamda 50 kişiden oluşan destek ekibi, deprem bölgesine giderek vatandaşlara hizmet vermeye başladı.

 

‘Ekiplerimiz hazır beklemektedir’

Kurulan psikososyal destek ekipleri ile ilgili İl Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Şanlıurfa Valiliği, İlçe Kaymakamlıkları, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, Şanlıurfa AFAD, kriz masalarımız, muhtarlıklarımız, diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız, STK’larımız, insani yardım kuruluşlarımız her zaman hazırdır. Ve elbette İl Müdürlüğümüz ile irtibat halinde deprem gününden bu yana ilimizde depremden etkilenmiş vatandaşlarımıza aktif şekilde hizmet sunarken yaşanan süreç tarafımızca özenle durumlar halinde ve ilgili mercilerden gelecek talimatlara karşı ekiplerimiz hazır şekilde takip edilmekte acil beklemektedir. Müdürlük olarak yaşanan deprem dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.  

 

psikososyal destek için hazırlandılar Şanlıurfa aile Çalışma ve sosyal İl müdürlüğü ‘ekiplerimiz hazır beklemektedir’ 10 ilçede depremden etkilenen vatandaşlara