Rafadan Tayfa Göbeklitepe'nin galası yapıldı

TAKİP ET

Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe'ye gizemli bir yolculuk yapan Rafadan Tayfa'nın galası Şanlıurfa'da yapıldı.

İnsanlık tarihinin yeniden yazıldığı yer olarak tüm dünyada merak uyandıran Şanlıurfa sınırlarındaki Göbeklitepe'nin tanıtımını amaçlayan ‘Rafadan Tayfa Göbeklitepe’ filminin galası yapıldı. Şanlıurfa’yı ziyaret eden rafadan Tayfa, ciğer kebabı ve isot’un tadına bakıyor, müzikle sıra gecesinin keyfini yaşadıktan sonra gizemlerle dolu Göbeklitepe’ye yolculuğa çıkıyor.



Bir buçuk yıl süren ve 80 kişinin emek verdiği Rafadan Tayfa Göbeklitepe’de ekibi yolculuk yaptıkları Göbeklitepe’nin yer aldığı Şanlıurfa’da gala yaptı, Şanlıurfalı çocuklarla bir araya geldi. Şanlıurfa’da gerçekleştirilen galada, 27 Aralık'ta vizyona girecek olan filmi ilk kez Vali Vekili Metin Esen, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, filmin yapımcı ve yönetmeni İsmail Fidan, filmde rol alan maskot karakterler, öğrenciler ve çok sayıda Şanlıurfalı izledi.

 

Beyazgül: Çocukların gözüyle perdeye aktarmak ayrı bir önem taşıyor

Gala gecesinde Rafadan Tayfa ekibi ile bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “Göbekliepe gizemlerle dolu tüm insanlığın merak ettiği bir nokta. Burayı çocukların gözüyle perdeye aktarmak ve geçmişe yolculuk ayrı bir önem taşıyor. Galanın Şanlıurfa’da olması tüm insanların dikkatlerinin buraya yani tarihin sıfır noktasına çevrilmesi anlamına geliyor. Herkesin gelip Göbeklitepe’yi görmesi gerekiyor.” dedi.



 



Beyaz perdenin önünde Rafadan Tayfa ekibine plaket verildikten sonra Rafadan Tayfa karakterleri çocuklar tarafından alkışlandı. Rafadan Tayfa Göbeklitepe’de film gösteriminin ardından mikrofonlara konuşan çocuklar, Rafadan Tayfa’nın Göbeklitepe’de tarihe yolculuk yaptıklarını, maceradan maceraya koştuklarını,12 yıl öncesine giderek çalıştıklarını, taşları yeniden diktiklerini ve taşların üzerine hayvan resimleri yaptıklarını ifade ettiler.

 

Yıldız: Daha güzel işlere ve filmlere konu olacak

Göbeklitepe’nin yer aldığı arazinin sahibi Mahmut Yıldız, “Göbeklitepe ilk başlardan dikkat çekmedi. Fakat ortaya çıkanlarla birlikte dünyanın dikkatini çekti. Göbeklitepe eskiden yöre halkı tarafından ziyaret edilirdi. Fakat ortaya çıkan tablo, dünyanın ilgi odağı oldu. Dünyada daha çok tanınacak ve daha bir güzel işlere ve filmlere konu olacağını ifade etti. 

Filmin Yapımcı ve Yönetmeni İsmail Fidan, "Tarihin sıfır noktası Göbeklitepe, insanlığın ortak mirasıdır. O yüzden önce kendi çocuklarımızın bu filmi izlemesini istiyoruz. Daha sonra İngilizce ve Almanca dublaj ile tüm dünya çocuklarına da armağan edeceğiz. Tüm Türkiye'de vizyona girecek. İnsanlığın sıfır noktası olan Göbeklitepe'nin ilk kez bir filme konu olması çok anlamlı." olduğunu ifade etti.

 

rafadan tayfa göbeklitepe’nin galası yapıldı dünyanın kökeni Şanlıurfa animasyon türü macera filmi filmin yapımcı ve yönetmeni