Rally yarışları Göbeklitepe teması ile start alacak

TAKİP ET

Europa-Orient Rally'sie Oldtimer (Classic araba)ve Young timer araçların katılabildiği dünyanın son otomobil macera ve dostluk rallisidir.2019 tarihinde 14.kez düzenlenecek olan ralli Göbeklitepe 2019 teması ile, Almanya'nın Heilbron şehrinden start alacak.

Europa Orient Rally 14. kez start alarak Avrupa, Balkanlar  ve Türkiye topraklarını ziyaret ederek Gürcistan, İran, tekrar Türkiye ve buradan KKTC’ye giderek ralliyi noktalayacak. Dışişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen ralliye katılan yarışmacılar kendi ülkelerine döndüklerinde Türkiye'nin birer gönüllü elçisi olacaklar.

Rrer gönüllü elçisi olacaklardıruuzalli Parkuru, Avrupa, Türkiye ve KKTC parkuru olmak üzere üç etaptan oluşuyor.

 Avrupa Güzergahı:

Almanya, Avusturya, Italya, Slovenya, Slovakya, CekCumhuriyeti, Macaristan, Romanya, Hirvatistan, Bosna-Hersek, Kosova, Karadag, Arnavutluk, Makedonya, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Türkiye,

Türkiye güzergahı:

Edirne, İstanbul, Çorum, Ankara, Samsun, Erzincan, Giresun, Trabzon,Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Diyarbakır, Şanlıurfa , Gaziantep, Osmaniye, Adana, Mersin, Antalya

Diğer Rotalar:

Gürcistan, İran, KKTC

Göbeklitepe temasıyla giydirilen araç Şanlıurfa'da hatıra olarak bırakılacak

Europa- Orient Doğu Batı Dostluk Rallisi, birbirine komşu iki büyük medeniyetin yerleştiği coğrafyada dostlukları çoğaltmak, insanların birbirlerine dokunmasını ve en önemlisi birbirlerini anlamalarını sağlamak için planlanıyor. Bu yıl Göbeklitepe teması ile gerçekleştirilecek etkinlikte 120 adet araç, Göbeklitepe Logosunu kullanacak, bir adet araç ise tamamen Göbeklitepe teması ile giydirilecek. 12 farklı ülkede geniş kitlelere ulaşması planlanan ralli sonunda Göbeklitepe teması ile giydirilen araç Şanlıurfa’ya hatıra olarak bırakılacak. Ralli’nin Şanlıurfa ayağı Mayıs ayı sonunda gerçekleştirilecek.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Doğu-Batı Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği arasında imzalanan protokol ile başlatılan işbirliği Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dış İşleri Bakanlığı ve Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. tarafından desteklenecek.

 

europa orient rally rize artvin ardahan kars iğdır ağrı van diyarbakır urfa antep osmaniye