Raylı ulaşım sistemi hayal mi oldu?

TAKİP ET

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün üniversite ile Abide arasındaki güzergahta trambüsün aktif hale getirileceği açıklaması, bu güzergahta planlanan raylı sistemin hayal mi olduğu sorusunu gündeme getirdi.

Şanlıurfa'nın ulaşım yoğunluğunun azaltılması ve trafik sorununun sona erdirilmesi için yıllardır tartışılan raylı sistem, halen Şanlıurfa'nın gündeminde yer almıyor. Raylı sistem ile ilgili geçtiğimiz yıl bir açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Nihat Çiftçi, Abide-Eyyübiye, Abide Karaköprü ve Abide-Harran Üniversitesi güzergahında raylı sistemin kurulacağını belirtmişti. Eski Başkan Çiftçi, bu proje ile ilgili görüşmelerin de sağlandığını ifade etmişti.

Şanlıurfa'nın trafik sorununun raylı ulaşım sistemi ile azaltılabileceği genel olarak olumlu karşılanırken, bu projenin ne aşamada olduğu ise belirtilmiyor. Eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin, üzerinde görüşme sağlanıyor dediği proje ile ilgili görüşmelerin halen devam edip etmediği de merak edilirken, bu proje hiçbir şekilde gündeme getirilmiyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de yapılan çalışmalar ve projelerden bahsederken, raylı sistemi gündeme getirmiyor.

 

Raylı sistem yerine trambüs mü?

Geçtiğimiz günlerde gazetecilerle bir araya gelerek yaptığı çalışmaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bir türlü bitirilmeyen trambüs projesi ile ilgili kendisine yöneltilen soru üzerine açıklama yaptı. Trambüslerin halen yapılmadığını söyleyen Beyazgül, 25 metre olan trambüslerin caddelerde rahat bir şekilde dönemediğini ve bu trambüslerin körüklü otobüslerle aynı boyutta yapılacağını belirtti. Başkan Beyazgül'ün trambüslerin üniversite ile Abide arasında aktif hale getirileceği açıklaması da dikkat çekti. Beyazgül'ün bu açıklaması, üniversite ile Abide arasında yapılması planlanan raylı sistem unutuldu mu? sorusunu oluşturdu.

 

Üniversiteye trambüs için şarj istasyonu kurulacak

Konu ile ilgili açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, "Trambüslerin kısa hale getirilmesiyle şarj güçleri artacak. Şarj güçlerinin artmasıyla yeni bir sisteme gerek kalmadan trambüsler çalıştırılabilecek. Bu nedenle üniversiteye de bir şarj istasyonu kurulacak ve trambüsler bu güzergahta rahat bir şekilde sefer yapacak." dedi.

Harran Üniversitesi ile Abide Kavşağı arasında trambüslerin sefer yapması durumunda bu güzergaha tramvayın kurulup kurulmayacağı merak ediliyor. Öte yandan güçlendirici şarjla da çalıştığı belirlenen trambüsler için Abide-Balıklıgöl arasında tellerin döşenmesinin ne kadar gerekli olduğu sorusunu hatırlattı. 

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 Mart ayında 'Ulaşımda Raylı Sistem Projesi de Hazır' açıklamasının yapılmasına rağmen proje ile ilgili Büyükşehir Belediyesi resmi sitesinde herhangi bir bilgiye rastlanmıyor.

 

raylı sistem yerine trambüs mü? raylı ulaşım sistemi hayal mi oldu? Üniversiteye trambüs için şarj istasyonu kurulacak Şanlıurfa haberler