Rektörlük aracında 6 çanta uyuşturucu yakalandı!

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü  Şanlıurfa-Gaziantep kara yolunda bir dinlenme tesisinde şüphelendiği araçta yaptığı aramada 6 çanta içerisinde 98 paket halinde 53 kilo skunk maddesi, 1 çanta içerisinde 29 paket halinde 21 kilo 350 gram toz esrar maddesi ile şüpheli şahıs üzerinde 7 bin 785 lira ve 100  dolar ele geçirildi.

Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin 3  milyon liranın üzerinde olduğu söylenirken, söz konusu aracın ise 34 AA 008 resmi plakalı Koç Üniversitesi rektörlük makamına ait olduğu iddia edildi. Bu arada Bahadır Özgür'ün hesabından da "Koç Üniversitesi'nden açıklama: Şanlıurfa'daki uyuşturucu olayına Koç Üniversitesi'nin adının karışmasından dolayı yönetim, büyük üzüntü içinde. Araç, şoför tarafından kaçırılmış ve Şanlıurfa'ya götürülerek olayda kullanılmış. Üniversitenin açıklamasının tamamı şöyle:" Son günlerde üniversitemizin adının geçtiği bazı haberlere ilişkin basın ve kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı doğmuştur.

Üniversitemizde şoför olarak çalışmakta olan söz konusu kişinin üniversitenin aracını izinsiz olarak tek başına şehir dışına çıkartmasına ve suça karışmasına istinaden Koç Üniversitesi'ndeki işine derhal son verilmiştir. Adli süreç halen devam etmekte olup, üniversitemiz de kendisi hakkında suç duyurusunda bulunmuştur.

Koç Üniversitesi olarak emniyet güçlerimiz ve adli makamlarla daimi işbirliği içinde olduğumuzu ve süreci yakından takip ettiğimizi duyururuz.”

Sondakika Urfa Koç