Renklerin kumaşla dans ettiği Sanat!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da dev teknede yapılan ebru sanatı, tekstil sektöründe kullanılarak modaya öncülük ediyor. Renklerin suyla dansı olan ebru sanatıyla hayran bırakan moda elbiseler yapılıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ebru sanatı eğitmeni Alper Çiftçi, ebru sanatını bilinenin dışına çıkararak, renkleri tekstil sektörüne yansıttı. Dev teknede yaptığı ebru sanatını günlük hayatta kullanılabilir hale getirmek için kalıpları kıran Alper Çiftçi, yaptığı elbiselerle hem Şanlıurfa'nın kültürüne katkı sunuyor hem de giyim sektörüne ilham kaynağı oluyor.







Ebru sanatı ile yapılan elbiseler turistleri de hayran bırakıyor

Turizm sezonunun başlamasıyla ebru sanatıyla yapılan elbiseler de görücüye çıktı. Zengin bir kültüre sahip olan Şanlıurfa'da renklerin dansıyla üretilen elbiselere kente gelen turistler de hayran kalıyor. Şanlıurfa'nın kültürünü geliştirmeye devam ettiğini söyleyen yerli ve yabancı turistler, "Biz şu ana kadar ebru sanatını sürekli kağıt üzerinde olduğunu görüyorduk. Ancak Şanlıurfa'da bu sanatın daha farklı halini gördük. Bu çok güzel bir çalışmadır." ifadelerini kullandılar.







'Alanımda farklılık oluşturmayı seviyorum'

Ebru sanatı eğitmeni Alper Çiftçi, "Ebru sanatını sürekli kağıt üzerinde yapıldığını görüyoruz. Ancak ben bu sanatın kalıplarını kırmak istedim. Ebruya yeni farklılıklar kazandırmak için çalıştım. Bu nedenle öncelikle büyük bir tekne getirdik. Bu teknede ebru sanatını kumaşla buluşturdum. Kumaşın üzerine renklerin işlenmesinin ardından bu kumaşı elbiseye dönüştürüyoruz. Yani bu sanatı sadece çerçeve içerisinde değil, günlük hayatta da kullanılmasını sağlıyoruz. Ebru sanatını sadece elbiseler üzerinde değil, ayakkabılar üzerine de işliyoruz. Bunun yanı sıra çeşitli materyallerle ebru sanatını buluşturuyoruz. Kendi alanımda farklılıkları seviyorum." dedi.



renklerin kumaşla dans ettiği sanat! Şanlıurfada dev teknede yapılan ebru sanatı Şanlıurfa ın kültürüne katkı sunuyor hem de giyim sektörüne ilham kaynağı oluyor ebru sanatıyla yapılan elbiseler de görücüye çıktı