Resmi Gazetede yayımlandı! Birecik Kaymakamı değişti

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Şanlıurfa'nın Birecik ilçesi Kaymakamı değişti.

Şanlıurfa’nın da içinde yer aldığı 20 ile yeni vali yardımcısı ve 127 ilçeye yeni kaymakam atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre, Birecik İlçe Kaymakamı Ramazan Cankaloğlu Denizli Acıpayam Kaymakamlığına atandı. Ramazan Cankaloğlu’nun Acıpayam Kaymakamlığına atanmasının ardında boşalan koltuğuna ise Denizli Acıpayam Kaymakamı Mustafa Gürbüz atandı.

Birecik ilçesinin yeni kaymakamı Mustafa Gürbüz oldu.

Ayrıca Şanlıurfa Valiliği Kaymakamı adayı Âdem Eser Trabzon Tonya Kaymakamlığına atandı.

Mustafa Gürbüz kimdir?

 1985 yılında Hatay’da doğdu. Lise öğrenimini Hatay’da, lisans eğitimini Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünde tamamladı. Askerlik hizmetini tamamlamasına müteakip Gümrük ve Ticaret Bakanlığında memuriyet hayatına başladı. Hatay Valiliğinde İl Planlama Uzman Yardımcısı iken açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2015 yılında Hatay Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine intisap etti. Kaymakam Adaylığı süresince İl merkez stajını Hatay Valiliğinde, Kaymakam Refikliği stajını Hatay/Samandağ ve Osmaniye/Kadirli ilçelerinde tamamladıktan sonra 2 ay süreyle Mülkiye Müfettişi refakatinde teftiş görevinde bulundu. 3 ay Tokat/Yeşilyurt ilçesinde Kaymakam Vekili görev yaptıktan sonra Bakanlık Merkez stajı kapsamında dil eğitimi aldı. Yüksek lisans ve dil eğitimi amacıyla 4 ay süreyle İngiltere’nin Portsmouth şehrinde bulunduktan sonra 103. Dönem Kaymakamlık kursunu “Başarı” ile tamamlayarak Isparta/Gönen Kaymakamlığına atandı. Ardından Amasya/Göynücek Kaymakamlığı görevini yürüttü. Ardahan Vali Yardımcılığı görevini yürütmekte iken, 20.08.2021 tarih ve 31574 sayılı resmi gazetede yayımlanan Atama Kararı ile Acıpayam Kaymakamlığı görevine atanan Sayın Mustafa GÜRBÜZ, evli ve 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.       

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Şanlıurfa