Saadet Partisi, Urfa'da yola çıktıklarını unuttu!

TAKİP ET

Saadet Partisi, 31 Mart yerel seçimler için Şanlıurfa'da farklı adaylarla yola devam ederken, daha önce yola çıktıkları kişileri ise arkasında bıraktı.

Şanlıurfa'da girdiği seçimlerde oy oranını yüzde 3'ün üzerine çıkaramayan Saadet Partisi, 31 Mart Yerel Seçimler için muhalefet partileri ile ittifak yaparak yeni adaylar çıkardı. Diğer partilerin de desteğini alarak çatı adayları çıkaran Saadet Partisi, alışık olmadığı desteği görünce yola çıktığı kişileri umursamaz oldu.

Dağdan gelip bağdakini kovdu

Daha önce seçimlerde Şanlıurfa'da başarı elde edemeyen Saadet Partisi, önümüzdeki yerel seçimlerde başarı çizgisini görür görmez şu ana kadar partiye hizmet eden kişileri yarı yolda bıraktı. Konu ile ilgili geçtiğimiz günlerde Saadet Partisi Karaköprü İlçe Başkanı Yakup Yavuz görevden alınmıştı. Görevden alınma ile ilgili parti teşkilatı tarafından yapılan açıklamada Yakup Yavuz'un parti kurallarına aykırı davrandığı mesajı verilmişti. Bu durumun ise partiye yeni katılanların partide daha önce hizmet edenleri uzaklaştırmaya çalıştıkları iddiaları kamuoyuna yansıdı. Bu durum da "Dağdan gelip bağdakini kovdu" sözünü hatırlattı.

Şanlıurfa Teşkilatı Genel Merkezi yanlış mı bilgilendirdi?

Saadet Partisi eski ilçe başkanı Yakup Yavuz ise kurallara aykırı hareket etmediğini belirtmiş, Şanlıurfa teşkilatının Genel Merkezi yanlış bilgilendirdiğini açıklamıştı. Öte yandan İlçe Başkanı Yavuz'un Karaköprü Belediye Başkan Adayı Essum Aslan ile anlaşamadığı kamuoyuna yansıdı. Yakup Yavuz'un açıklamasında "Karaköprü Belediye Başkan adayımız Essum Hanım ile bugüne kadar birlikte koordineli bir şekilde çalıştık." demesi kamuoyuna yansıyan bu bilginin doğruluğunu güçlü kıldı.

Saadet Partisi eski ilçe başkanı Yakup Yavuz, başkanlık görevinden alınmasının ardından parti içinde hizmet etmeye devam edeceğini belirtmişti. Kimsenin kendisini partiden koparamayacağını söyleyen Yavuz, üzerine düşen tüm vazifeleri yapacağının altını çizmişti. Ancak Saadet Partisi'nden uzaklaştırılmaya çalışılan Yavuz, partiden de istifa etti.

Saadet Parti'li Yavuz Ak Parti'ye geçti

Zor günlerde hizmet eden kişileri başarı ihtimali görünce unutan Saadet Partisi içerisinde çalışmalarını sürdüremeyen eski ilçe başkanı Yakup Yavuz, Ak Parti'ye geçti. Yavuz, 31 Mart Yerel Seçimlerde Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeynel Abidin Beyazgül ve Karaköprü Belediye Başkan adayı  Metin Baydilli'yi destekleyeceğini ve Ak Parti için çalışacağını açıkladı. Yakup yavuz'a rozetini Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız taktı.  



saadet partisi urfada yola çıktıklarını unuttu! 31 mart yerel seçimler için Şanlıurfada farklı adaylarla yola devam ederken muhalefet partileri ile ittifak yaparak yeni adaylar çıkardı