'Sağlık hizmetlerinin yeterli verilmesine engeller var'

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili sorunları Meclis gündemine taşıdı.

Tıp Fakültesi ile ilgili eksiklikleri Meclis gündemine taşıyan Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, "Sağlıkla alakalı yoğun mücadelelerimiz, tespit çalışmalarımız, il müdürlüğünüz ve bakanlığınızın da ilgileri ile birlikte Şanlıurfa’da birtakım olumlu gelişmeler yaşanmaktadır. Yaşanan bu olumlu gelişmeler halkımız tarafından da sevinçle karşılanmaktadır; ancak bazı konularda halen eksikliklerimiz olduğu aşikârdır. Şanlıurfa halkına karşı olan sorumluluğumuz neticesinde bizler de bu sorunları dile getirmeye ve çözümü için mücadele etmeye devam edeceğiz. O nedenle yine bir hususta eksikleri sizlerle paylaşmak ve bazı sorular ışığında çözüm yollarını öğrenmek isterim." dedi.



Aydınlık konu ile ilgili şöyle konuştu:

"Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Şanlıurfa’da sağlık hizmetlerinin verilmesi noktasında büyük önem arz etmektedir; ancak halkımızdan gelen talepler ve birebir şahsımın tespit ettiği bazı eksiklikler Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde sağlık hizmetinin yeterli derecede verilmesine engel teşkil etmektedir. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göz Hastalıkları, Kalp ve Damar Cerrahisi, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Pediatrik Gastro Entrolog, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi, Tıbbi Patoloji, Nükleer Tıp, Deri ve Zührevi Hastalıkları alanında uzman eksikliği yaşandığı bu nedenle vatandaşlarımızın ciddi sıkıntılar yaşadığı ortadadır. Ayrıca Girişimsel Radyoloji Ünitesi, Radyoterapi Ünitesi eksiliğiyle beraber Radyasyon Onkoloğu olmadığı, genel olarak hemşire sayısında yaşanan eksiklik nedeniyle vatandaşlarımız ve sağlık personelimiz arasında tartışmalar yaşandığını belirten şikâyetler tarafımıza hemşerilerimizce iletilmiştir."



Sağlık sorunları ile ilgili Meclise soru önergesi veren Aziz Aydınlık, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması üzerine şu soruları sordu:

1) Bakanlığınıza ya da Sağlık İl Müdürlüğüne Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi ile ilgili herhangi bir şikâyet ve talep gelmiş midir?

2) Yukarıda belirtilen uzman eksikliğiyle alakalı tarafınızca yapılmış bir tespit çalışması var mıdır?

3) Bu alanlarda herhangi bir atama planlaması var mıdır? Varsa hangi tarih için planlanmaktadır?

4) Eksikliği bulunan ünitelerle ve o ünitelerde çalışacak personeller ile alakalı herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa çalışma planınız nedir?

5) Hemşire eksikliğiyle alakalı bir çalışmanız var mıdır? Varsa bu yöndeki çalışma planınız nedir?

 

sağlık hizmetlerinin yeterli verilmesine engeller var chp Şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık tıp fakültesi ile ilgili eksiklikleri meclis gündemine taşıyan