Sağlıkta şiddetle yine gündeme düştük!

TAKİP ET

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hasta yakınları tarafından erişkin acil servisinde darp edilen doktora her kesimden destek geldi. Şanlıurfa'da geçtiğimiz aylarda yine sağlık çalışanlarına saldırı düzenlenmiş ve birçok kesimden sert tepki gelmişti.

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi acil servisinde çalışan Uzm. Dr Orhan Haği, bir hastaya baktığı sırada iddiaya göre, başka bir hasta yakını ile ‘Benim hastam daha acil, önce benim hastama bak’ tartışması yaşadı. Tartışmada iddiaya göre, hasta yakını doktora ve bilgi işlem memuruna saldırdı. Saldırıda yüzüne yumruk darbesi alan doktor burnundan yaralandı. Yaralı doktor, aynı hastanede tedavi altına alınırken saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen şahıs ise polis tarafından gözaltına alındı.

VALİLİK: BU TÜR OLAYLAR BİR DAHA YAŞANMASIN

Olayın yaşandığı gün akşam saatlerinde Şanlıurfa Valiliği darp edilen doktorlar ilgili yazılı basın açıklaması düzenleyerek doktora saldıran failin yakalandığını aktardı.

Şanlıurfa Valiliği yaptığı açıklamada, “Darbe alarak yaralanan doktorumuza, olay yerinde sağlıkçı arkadaşları tarafından ilk müdahale yapılmıştır ve doktorumuzun tedavisi devam etmektedir. Saldırının faili gözaltına alınmış olup, olayla ilgili adli süreç devam etmektedir. Bu tür şiddet olaylarının bir daha yaşanmamasını diliyor, sağlık camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” denildi.

OLAY, BAKAN KOCA’YI ÜZDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şanlıurfa’daki acil servis doktoruna yapılan saldırıya ilişkin, “Sağlık kurumlarındaki sözel ve fiziki şiddetin önemli oranlarda azalma gösterdiği bu dönem adına, hepimizi üzdü” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde dün akşam yaşanan hadise, sağlık kurumlarındaki sözel ve fiziki şiddetin önemli oranlarda azalma gösterdiği bu dönem adına, hepimizi üzdü. Geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yasanın gücü, Bakanlığımızın kararlılığı açıktır” ifadelerini kullandı.

O ANLARI GAZETECİ MELİKE ŞAHİN’E ANLATTI!

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesinde saldırıya uğrayan Dr.Orhan Haği saldırı sonrası tedavi olduğu sırada o anları NTV’nin Sağlık Muhabiri Melike Şahin’e anlattı.

Melike Şahin ile canlı yayında konuşan Doktor Orhan Haği, zorunlu görevinin bittiği halde Şanlıurfa’da çalışmaya devam ettiğini ve kendi şahsına yönelik bu ikinci saldırı olduğunu artık Şanlıurfa’da kendisini tutacak neden kalmadığını söyledi.

Doktor Orhan Haği, Gazeteci Melike Şahin’e yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Burun kemiklerimde kırık mevcut, yüzüm gözüm morlanmış durumda, nefes almakta zorlanıyorum. İçerde bir hasta soyunmuş muayene olmuş hiç umurlarında değil. Ben bir hastanın mahremiyetini savunduğum için başıma gelene bakın, geçen sefer darp edilmeme rağmen yine Şanlıurfa’yı düşünerek burada kaldım. Ama yine aynı şeyler ile karşı karşıya kaldım. İlk defa buradan başka yere tahin istemeyi hatta doktorluğu bırakmayı bile düşündüm.  Ama kararsızım. Aileme aynı böyle diyeceğim. Yaşadıklarımı kimsenin yaşatmaya hakkı yok. Bulunduğumuz hastanede günde 2-3 saldırı oluyor yani artık normalleşti. Bu bölgenin insanını düşünerek kaldım burada ama artık beni burada tutacak sebep kalmadığına düşünüyorum” dedi.

HEKİMSEN SALDIRIYI KINADI

Hekimsen Şanlıurfa Şubesi, açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Şube Başkanı Dr. Halil Nevzat Yetkin adına yapılan açıklamada, “Şanlıurfa olarak maalesef yine doktora şiddet olayı ile ülke gündemindeyiz. Görevinin başında bir acil tıp uzmanı yine şiddete uğradı. Geçtiğimiz günler de aynı hastanede yine acil serviste şiddet yaşanmıştı ve yine hiçbir şey değişmedi. Sağlık yöneticilerini acilen göreve davet ediyoruz. Hastane acil servislerin de yaşanan şiddetten sonra hangi ek tedbirler alındı merak ediyoruz” dedi

ŞANLIURFA TABİP ODASI SALDIRIYI KINADI

Şanlıurfa Tabip Odası, önceki gün akşam saatlerinde Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi acil serviste görev yapan doktorun darp edilmesine ilgili basın açıklamasında bulundu.

Doktorun saldırıya uğramasına tepki gösteren Şanlıurfa Tabip Odası Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde basın açıklaması düzenledi. Düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Ezer, yapılan saldırıyı sert bir dille kınadı. Şanlıurfa Tabip Odası Başkanı Bulut Ezer sağlıkta şiddet yasaların yetersiz olduğunu ve yetkililerin üç maymunu oynadığını söyledi.

Başkan Ezer, Yıllardır her ortamda dile getirdiğimiz ve mücadelesini verdiğimiz “Sağlıkta Şiddet” olayları çıkarılan yetersiz yasalar nedeniyle artarak devam ediyor. Tüm uyarılarımıza rağmen tedbir alması gerekenler, üç maymunu oynuyor. Yıllardır TTB’nin önerdiği sağlıkta şiddetle mücadele kanunu önerisini yasalaştırmayanlar, cezasızlık politikalarıyla şiddete prim tanıyanlar, yaşanan tüm saldırıların esas sorumlularıdır.” açıklamasında bulundu.

Mehmet Kırvar - Mehmet Halhalli / Urfa Değişim

Şanlıurfa Eğitim Araştırma Hastanesi