'Sağlıktaki eksiklikleri Bakanlığa iletiyoruz'

TAKİP ET

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, Şanlıurfa'nın sağlıktaki eksikliklerini Sağlık Bakanlığı'na iletmek için çalıştıklarını söyledi. Erkuş, Bakanlık yetkililerinin sağlık durumunu yerinde incelediklerini belirtti.

Şanlıurfa'nın sağlık alanında eksikliklerin giderilmesi ve yeniliklerin yapılması için çalışmalar yaptıklarını söyleyen Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Emre Erkuş, sağlık durumu ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu. İl Sağlık Müdürü Erkuş, "Şanlıurfa’mızda yaklaşık 11 bin sağlık çalışanımızla birlikte sahada, halkımıza daha iyi hizmet vermek için gece gündüz demeden tüm sağlık personellerimiz ile beraber gayret gösteriyoruz. Gerek 112 personellerimiz, gerek hastanelerimizin acil servislerinde gerekse yoğun bakımlarda çalışan çok değerli sağlık çalışanlarımız var. Bunların emeklerini görmek gerekiyor." dedi.



'Sağlık personelleriyle ilgili yenilenme süreçleri var'

Şu anda Şanlıurfa’da 15 sağlık tesisi ile hizmet verildiğini belirten Dr. Erkuş, "Bunların yanında göçmen sağlığına hizmet eden 20 adet göçmen sağlığı birimimiz bulunmakta. Aynı zamanda 600’e yakın aile sağlığı birimlerinde, Şanlıurfa’nın her noktasında ücra köşeler dahil hizmet vermeye çalışıyoruz. Sahada sağlık birimlerimiz sağlık personelimizle ilgili olarak yenilenme süreçlerimiz var. Sağlık personellerimiz ile ilgili sahada aktif çalışmalar, programlar, toplantılar yapıyoruz. Daha iyi çalışma, daha iyi hizmet sunan, daha sağlıklı daha güzel bir iletişim kuran personellerimizle inşallah daha iyi sağlık hizmeti sunmak için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz." diye konuştu.



'Şanlıurfa’yı daha iyi günlerin beklediğini düşünüyorum'

Emre Erkuş, "Şanlıurfa’nın eksikliklerini bilerek bunu Bakanlıklarımızla paylaşarak gerek Bakanlığımızın buradaki verdiği destekler, onların buraya gelip sahadaki koordinatörler aracılığıyla daire başkanları, genel müdürleri aracılığıyla Bakanlığımızın üst düzey bürokrasisi Şanlıurfa’ya geldiler. Burada yerinde incelemeler yaparak Şanlıurfa’nın sıkıntılarını yerinde tespit ettiler. Bunların çözümüyle ilgili olarak beraber koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Daha güzel hizmet sunmak adına Şanlıurfa’yı daha iyi günlerin beklediğini düşünüyorum. Tüm sağlık çalışanları olarak bizler 7/24 saat sahada olmaya gayret gösteriyoruz." şeklinde konuştu.  

"Çoğu zaman bazı şeyleri kimseye haber vermeden sahadaki problemleri görmek adına hastane ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz." diyen Erkuş, "Çoğu zaman toplantılar yapıyoruz. Yine çoğu kez uygulamalı anlatıyoruz ve bunların hepsini eksiklikleri görmek ve göstermek adına yapıyoruz. İnşallah hep birlikte toplumsal anlamda özellikle de sağlık çalışanlarımızın gayretleri ile hizmet sunma anlamındaki eksikliklerimizi gidererek eğitimleri sıklaştırarak ve toplantılarımızı arttırarak denetimleri de sıklaştırarak daha güzel hizmetler sunacağız." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa İl sağlık müdürü doç. dr. emre erkuş anlıurfa ın sağlıktaki eksiklikleri sağlık bakanlığı Şanlıurfa haberler