Sahadaki başarılarıyla toplumdaki kalıpları yıkıyorlar

TAKİP ET

9 ilde hayata geçirilen Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları, Şanlıurfa'da düzenlenen etkinlikle tanıtıldı. Ücretsiz futbol okullarında, 9-14 yaş arası kızlar, profesyonel antrenörlerden futbol eğitimi alacak. Şanlıurfa'daki Visa Kızlar Sahada Futbol Okulu, Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü'nde kurulan alt yapı ile faaliyete başladı.

Kadınların her alanda günlenmesi amacıyla Visa ve Kızlar Sahada iş birliğiyle Şanlıurfa, Adana, Ankara, Erzincan, İstanbul, Kayseri, Kocaeli, Manisa ve Ordu’da açılan ücretsiz futbol okullarında 9-14 yaş arası kızlar, profesyonel antrenörler tarafından eğitilmeye başlandı. Eğitimlerdeki tüm araç ve ekipmanlar da okullar tarafından sağlanıyor.  

 

Haftada 2 gün eğitimlerine devam eden Şanlıurfalı kız öğrencilerin antrenmanlarıyla başlayan etkinliğe Visa Güneydoğu Avrupa Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, Visa Güneydoğu Avrupa Pazarlama Başkanı Birim Gönülşen, Kızlar Sahada Kurucu ortakları Melis Abacıoğlu ve Kiraz Öcal ile Team Visa kapsamında desteklenen Kadın A Milli Futbol Takım Kaptanı Didem Karagenç katıldı. Karagenç, Visa Kızlar Sahada Okulu’na devam eden kız çocuklarıyla birlikte antrenman yaptı.  

 



Şanlıurfa da seçilen iller arasında oldu

Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları’nın hazırlık sürecinde Türkiye’deki tüm kulüplere yapılan çağrıya 31 ilden 40 kadın futbol kulübü ve 48’si kadın, 42’si ise erkek olmak üzere 90 antrenör başvurdu. Başvurular arasında 9 ilde 9 kadın futbol kulübü seçildi.

 

Ülman: Kadın konusunu son derece önemsiyoruz

Kadın konusunu son derece önemsediklerini belirten Visa Güneydoğu Anadolu Bölge Genel Müdürü Berna Ülman, “Kadın futbolu aslında bir simge. Milyonlarca insanın tutkuyla takip ettiği bir spor dalında kadınlar ne oyuncu ne izleyici olarak karşımıza geliyor. Temennimiz, bugün alt yapıdan yetişen Şanlıurfa’daki ve ülkemizin dört bir yanındaki Visa Kızlar Sahada Futbol Okulu öğrencilerinin bir gün uluslar arası arenada benzer şekilde ülkemizi temsil etmeleri. Bugün Team Visa sporcularından aramızda olan Kadın A Milli Futbol Takım Kaptanı Didem Karagenç de kız çocukları için güçlü bir model. Kadın futbolunu tüm Türkiye’ye yaymak, Visa Kızlar Sahada Futbol Okulları ile kız çocuklarını güçlendirmek, onların hayallerini başarı öykülerine dönüştürmek istiyoruz.” dedi.

 



Abacıoğlu: Toplumsal cinsiyet kalıplarını yıkmak için yola çıktık

Toplumsal cinsiyet kalıplarını yıkmayı amaçladıklarını söyleyen Kızlar Sahada Kurucu Ortağı Melis Abacıoğlu, “Şanlıurfa’da kız çocuklarının antrenmanlarını izlemek, kızlar sahada ekibi olarak bize hem büyük gurur hem de gelecekteki işlerimiz için büyük bir motivasyon veriyor. ‘Yapamazsın’ diye kodlanan toplumsal cinsiyet kalıplarını kırmak için çıktığımız bu yolda Visa’nın desteği ile birlikte, Türkiye’nin 7 bölgesinde kız çocuklarına futbol eğitimi vermeye başladık. 9 ilimizde başlattığımız bu program kapsamında iyi futbolla çok daha fazla kız çocuğunun hayatına dokunmayı amaçlıyoruz.” ifadelerini kullandı.  



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim



sahadaki başarılarıyla toplumdaki kalıpları yıkıyorlar 9 ilde hayata geçirilen visa kızlar sahada futbol okulları eğitimlerdeki tüm araç ve ekipmanlar Şanlıurfa adana ankara erzincan İstanbul Şanlıurfa da seçilen iller arasında oldu Ülman: kadın konusunu