Sahte evrak düzenleyen şüpheliler yakalandı

TAKİP ET

Türkiye'de yasal kalış hakkı olmayan yabancılara sahte belgeler düzenleyerek sınır dışı edilmelerine engel oldukları tespit edilen bir grup şüpheli, "KALKAN-14" operasyonlarında yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bu başarılı operasyonun detaylarını paylaştı.

Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek amacıyla ülkenin her bölgesinde kararlılıkla sürdürülen operasyonların aralıksız devam edeceğini vurguladı. Ülkeyi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat verilmeyeceğini belirtti.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bir incelemede, yabancı vatandaşların insani veya kısa dönem ikamet belgesi başvurularında ibraz ettikleri belgelerin usulsüz veya sahte olduğunun tespit edilmesi üzerine "Rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı" suçlarına ilişkin bir soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında yapılan operasyonlar sonucunda, aralarında kamu personelleri, danışmanlık şirketi sahipleri, postacı ve doktor gibi çeşitli meslek gruplarından insanların bulunduğu 25 şüphelinin örgütsel faaliyetler kapsamında sahte belgeler düzenleyerek yüksek haksız kazanç elde ettikleri ortaya çıkarıldı.

Operasyonları düzenleyen İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ile emniyet güçlerine teşekkür eden Bakan Yerlikaya, güvenlik güçlerine başarılar dileyerek, milletin dua ve desteğinin kendileriyle olduğunu belirtti.

İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya