Sahte site ile vatandaşları dolandırıyorlar

TAKİP ET

Dolandırıcıların yeni taktiği, resmi internet sitelerine benzer domain adresleri üzerinden vatandaşların kredi kartlarını boşaltmak oluyor. Sosyal medyada kurdukları sitelerin reklamını da yapan dolandırıcılar, kurdukları sitenin domain adresini de sürekli değiştiriyorlar.

Haksız kazanç elde etmek için vatandaşları hedeflerine koyan dolandırıcılar sürekli yeni taktik geliştiriyorlar. Gerek telefonla gerekse internet üzerinden vatandaşları dolandıran dolandırıcılar, bu kez sahte internet siteleri kurarak vatandaşların kredi kartlarının bilgilerine ulaşmaya çalışıyorlar.

 



Resmi sitelerdeki logoları kullanıyorlar

Bankalar müşterilerden her yıl kredi kartı ücreti keserken, kredi kullanıcıları ise bu durumdan memnun olmuyor. Bu durumu fırsat bilen dolandırıcılar, sahte internet sitesi kurarak kart ücretinin iade edilmesini talep ediyorlar. Sitenin daha fazla güvenli olması için ise devletin resmi logoları da kullanılıyor.

 



Kart bilgileri soruluyor

Dolandırıcılar tarafından kurulan geliridaresiveduzenleme.com adında kurulan internet sitesinde kesilen kredi kartı ücretinin iade edileceği belirtiliyor. Siteye tıklandığı anda bu kez kartın üzerindeki bilgiler isteniyor. Kredi kartı bilgilerinin girilmesi üzerine dolandırıcılar aldıkları bilgilerle kredi kartının için bulunan tüm parayı boşaltıyor.

 



Cumhurbaşkanlığı logosunu bile kullandılar

Dolandırıcılar tarafından vatandaşların güvenmeleri için resmi logolar kullanılıyor. Sürekli yeni bir site ile vatandaşları dolandırmaya çalışan dolandırıcılar, Cumhurbaşkanlığı logosunu bile dolandırıcılığa alet ettiler. Öyle ki sosyal medyada Cumhurbaşkanlığı adında sayfa açan dolandırıcılar, internet sitesinin adını da ulusal gazetenin ismini kullandılar.

 



Reklamlarla kurdukları sayfaları ön plana çıkarıyorlar

Sürekli farklı bir adresle kurulan sitelerin reklamını yapmak isteyen dolandırıcılar, para yatırarak sahte olan sayfalarının sponsorlu olarak ön plana çıkmasını sağlıyorlar. Öyle ki dolandırıcıların sosyal medyada oluşturdukları sayfalar, farklı isimlerle ön plana çıkıyor. Vatandaşlar dikkat etmemesi durumunda kredi kartı bilgilerini dolandırıcılara kaptırabiliyorlar.

 





 

sahte site ile vatandaşları dolandırıyorlar resmi internet sitelerine benzer domain adresleri vatandaşların kredi kartlarını boşaltmak oluyor sosyal medyada kurdukları sitelerin reklamını haksız kazanç elde etmek için resmi sitelerdeki logoları kullanıyor