Saklı cennet Halfeti'de sessizlik

TAKİP ET

Şanlıurfa'nın saklı cennet ilçesi Halfeti'de koronavirüsten nasibini aldı. Saklı cennet, tarihinin en sessiz günlerini yaşıyor. 2013'te 'sakin şehir' ağına dahil edilen Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin saklı cenneti olarak anılıyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği saklı cennet Halfeti, salgın nedeniyle sakin günler geçiriyor.

 

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’nin 2013'te 'sakin şehir' ağına dahil ettiği Halfeti, tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle bölgenin saklı cenneti olarak anılıyor.

 

Tekne turlarıyla büyük bölümü sular altında kalan ilçeyi gezen turistler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de ve savaşan mahallesi ile sular altında alanları görme fırsatı buluyor.

 

Güneydoğu bozkırının ortasında sahil kenti görünümündeki Halfeti, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle tarihinin en sessiz günlerini yaşıyor.

 

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağındaki Halfeti’de geçen yıl 1 milyon turist ağırladı.

 

Halfeti’de turizm işletmecisi Eşref Arıkan, Sakin Şehir Halfeti’ye yılda yaklaşık bir milyon turist geliyordu fakat bu koronavirüs salgını sebebiyle buradaki turizm sektörü neredeyse sıfır. Buradaki halk ve tüm işletmeciler biran önce salgın ve tedbirlerinin son bulması ve turizmin canlanmasını bekliyor.” dedi



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim



saklı cennet sakin şehir tarihi taş evler doğal güzellikler halfeti Şanlıurfa