Saklı Cennet'i resmen Antep'inmiş gibi gösterdiler

TAKİP ET

Daha önce Şanlıurfa'nın değerlerine sahip çıkarak Şanlıurfalılardan tepki alan Gaziantep, bu kez saklı cennet Halfeti'yi sahiplenmekle tansiyonu yükseltti. Ulusal televizyon kanalında Halfeti'de çekilen görüntüler Gaziantep'inmiş gibi gösterildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gerek gastronomi alanında, gerekse turizm ve kültür alanında Şanlıurfa'ya ait değerleri kullanarak Gaziantep'i dünyaya tanıtmaya çalışıyor. Bu nedenle Şanlıurfa'nın kendine hayran bırakan ve ziyaret etmek için insanların ilgisini çeken değerlerin daha fazla olmasına rağmen Gaziantep, turizmde daha fazla tanınıyor. Bu durum ise Şanlıurfalıların tepkisini üzerine çekmeye devam ediyor.

 

Göbeklitepe üzerinden bile turizmde ön plana çıkmak isteyen Gaziantep

2019 Göbeklitepe Yılının ilan edilmesiyle Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'ya gelecek olan turistleri çekmek için çeşitli çalışmalar yaptı. Göbeklitepe üzerinden reklamını yapan Gaziantepliler, sınırları aşarak Şanlıurfa'nın isot, fıstık gibi bazı değerlerin de kendilerine ait olduğunu belirttiler. Göbeklitepe'yi ziyaret etmek isteyen yabancı turistler bile Gaziantep'e yönlendirilmişti.

 

Şimdi de Halfeti

Ulusal yayın kanalı olan NTV'de yayınlanan Rotahane adlı programın çekimi saklı cennet olarak bilinen Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde yapıldı. Ancak program sunucusu Şanlıurfa'nın sınırları içerisinde olmasını göstermek yerine Gaziantep'te olduğunu belirtti. Halfeti'nin hayran bırakan manzarasına karşı Gaziantep türkülerinin söylenmesi ve sürekli Gaziantep'ten bahsedilmesi Şanlıurfalıların tansiyonunu daha da yükseltti. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren vatandaşların ortak mesajı, 'Bu kadarına da pes!' sözleri oldu.

 

'Antep, bilerek bu algıyı yapıyor'

Güneydoğu TV yöneticilerinden Ömer Kapaklı da sosyal medyadan konu ile ilgili açıklama yaparak, "Halfeti özellikle Antep’in ilçesiymiş gösteriliyor. Antep bu algıyı bilinçli yapıyor. O halde biz de bu yönde çaba göstermeliyiz. Halfeti konusu turizm açısından çok önemli. Ayrıca Göbeklitepe için yetkililer vakit kaybetmeden Göbeklitepe yolunu çift gidiş-geliş şekilde yapmalı. Mevcut yola ilk giren Göbeklitepe’yi görmeden hayal kırıklığı yaşıyor. Göbeklitepe’ye başka iller sahip çıkmadan gereken yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Mehmet Halhalli / Urfa Değişim



güneydoğu tv yöneticilerinden Ömer kapaklı halfetide çekilen görüntüler saklı cennet ntvde yayınlanan rotahane