Salgını bitirecek en etkili yöntem uygulanmıyor!

TAKİP ET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sürekli vatandaşlara evden çıkmamaları ve kendilerini izole etmeleri uyarılarına rağmen her bölgede olduğu gibi Şanlıurfalılar da alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Kentte sabah saatlerinde caddeler boş kalsa da gün ortasında günlük hayat devam ediyor. Koronavirüsün bitmesinin çaresi aranırken, uzmanlar en etkili ilacın caddelerin boş kalması ve evden çıkılmaması olduğunu vurgulamaya devam ediyor.

Dünya genelini etkisi altına alan ve sağlıkla birlikte ekonomi, sosyal yaşam gibi birçok alanı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını, can almaya devam ederken, birçok ülkede vaka sayısı hızla artmaya devam ediyor. Tıp dünyasının bu salgının önlenmesi için laboratuara kapanarak bulmaya çalıştığı aşısı henüz bulunamazken, şu anda salgından korunmanın en etkili yöntemi insanların kendilerini izole etmeleri olduğunun altı çiziliyor.

 



Vaka sayısı arttıkça tedbirler sıklaştırılıyor

Bazı Avrupa ülkelerinde vaka sayısının hızla yükselmesine karşı sokağa çıkma yasağı uygulanırken, Türkiye’de de vaka sayısının artması nedeniyle yeni kararlar uygulamaya geçiriliyor. Tedbirler kapsamında birçok iş sektörü geçici olarak kapatılırken, mücadele kapsamında herkes üzerine düşeni yapıyor. Ancak vatandaşlar halen sokağa çıkma alışkanlığından vazgeçmemiş durumda.

 

Vatandaşlar halen ciddiyetin farkında değil mi?

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşların evde kalma çağrılarına uymama konusunda Doğu ve Güneydoğu bölgesinde sıkıntı olduğunu belirtse de bu bölgeler dışında da halen uyarıları ciddiye almama sorunu devam ediyor. Öyle ki Türkiye’de vaka sayısının artması hızlanırken, vatandaşların ise halen ciddiyetin farkında olmadığı görülüyor.

 



Bazı caddeler boş kaldı; bazılarında da yoğunluk devam ediyor

Bazı bölgelerde vatandaşlar yapılan uyarıları dikkate aldığından dolayı caddeler boş kaldı. Ancak buna karşın bazı bölgelerde ise yoğunluk yaşanmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da ise eski yoğunluk büyük oranda azalmış olsa da halen yoğunluğun yaşandığı bölgeler mevcut olması endişeye neden oluyor.  

 



Şanlıurfa’da evde kalma uyarılarına sadece sabah ve akşam saatlerinde uyuluyor

Salgının yayılmaması ve erken sürede bitmesi için sürekli sosyal izolasyon vurgusu yapılmasına rağmen vatandaşların bu uyarıları ciddiye almaması tepkilere neden olurken, tedirginlik boyutunu da artırıyor. Şanlıurfa’da ise birçok iş sektörü dururken, caddeler ise sadece sabah ve akşam saatlerinde boş kalıyor. Bahar mevsiminin olması dolayısıyla da güneşli günleri dışarıda geçirmek isteyen vatandaşlar, gün ortasında sokağa çıkmayı tercih ediyor. Özellikle öğleden sonra kantin merkezi caddeleri, meydanları, park alanları oldukça yoğun hale geliyor. Vatandaşlar zorunlu olarak dışarı çıktıklarını belirtse de birçoğunun ise sadece gezmek ve hava almak amacıyla çıktığı görülüyor.

 

Kurumlara giden vatandaşların önlemleri en düşük düzeyde

Salgının yayılmaması için sosyal izolasyon vurgusu yapılırken, bazı kurumlarda korkutucu derecede yoğunluk oluşuyor. İşlemlerini yapmak için kurumlara akın eden vatandaşlar yoğunluk oluşturmanın yanı sıra bir metre mesafesine de pek uymuyor. Bu nedenle temasın da fazla olduğu bu alanlarda vatandaşların aldığı önlemler en düşük seviyede kalıyor.



Urfa Değişim

salgını bitirecek en etkili yöntem uygulanmıyor! koronavirüs tedbirleri kapsamında tıp dünyasının bu salgının önlenmesi için vaka sayısı arttıkça tedbirler sıklaştırılıyor vatandaşlar halen ciddiyetin farkında değil mi? bazı caddeler boş kaldı; bazılarınd