Salgınla mücadelenin gönüllü kahramanları

TAKİP ET

Koronavirüs salgınının yayılmasına karşı alınan önlemlerde herkes üzerine düşeni yaparken, Şanlıurfalı kadınlar da gönüllü olarak maske üretiyor. İhtiyaç duyulan bu süreçte mücadelenin gönüllü kahramanları, korunma ve temizlik malzemeleri üretiyor.

Dünyadaki tüm ülkelerin mücadele ettiği koronavirüs salgınına karşı Türkiye’de de önlemler her geçen gün artıyor. Salgının daha fazla yayılmasının önlenmesi için kurumlar çalışmalarını hızlandırırken, en fazla çabayı ise sağlık çalışanları gösteriyor. Salgınla mücadele kapsamında çorbada kendilerinin de tuzunun olmasını isteyen Şanlıurfalı kadınlar ise gönüllü olarak maske üretimine başladı.

 

En fazla ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimi hızlandırıldı

Türkiye’de vaka sayısı artarken, koronavirüsten korunmak için alınan tedbirlerden biri de maske ve eldiven kullanmanın yanı sıra temizlik alışkanlığını artırmak oluyor. Bu nedenle salgınla mücadelenin hızlandırıldığı bu süreçte dezenfekte, eldiven ve maske gibi malzemelere daha fazla ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle Şanlıurfa’da bulunan teknik liselerde okuyan öğrenciler ihtiyaç duyulan yerlerde kullanılmak için dezenfektan üretirken, halk eğitim merkezlerinde ise kadınlar maske üretimine yoğunlaştı.

 



Hastanelere ve ihtiyaç duyulan alanlara ücretsiz dağıtılıyor

Meslek liselerde okuyan öğrenciler ürettikleri temizlik malzemeleri, kadın usta öğreticiler ise ürettikleri maskeleri ücretsiz olarak hastanelere dağıtıyorlar. Hastanelerin yanı sıra ihtiyacı olan vatandaşlara da bu malzemeler ücretsiz olarak dağıtılıyor.

 

Akçakaleli gönüllü kadınlar günde bin adet maske üretiyor

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Akçakale Halk Eğitim Merkezinde bir araya gelen gönüllü 15 kurs eğitmeni tarafından her gün bin adet maske üretiliyor. Yaklaşık bir haftadır üretilen maskeler, Akçakale Devlet Hastanesi başta olmak üzere kamu kurumları ile gıda, ekmek ve günlük tüketimin yapıldığı işyerlerine, Barış Pınarı Harekatı Bölgesinde görev yapan asker ve görevli personellere ücretsiz olarak dağıtılıyor.

 



Başak: ihtiyacı olan tüm halkımıza ücretsiz dağıtıyoruz

Koronavirüs tedbirleri kapsamında gönüllü çalışmalar ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Akçakale Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Başak, “Günlük bin adet maske üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz bu maskeleri ücretsiz olarak dağıtıyoruz. Kamu kurumlarına, devlet hastanemize başta olmak üzere ilçe kaymakamlığımıza, sosyal hizmetlere, halkımıza, fırınlarımıza, kasaplarımıza diğer ihtiyacı olan tüm halkımıza ücretsiz bir şekilde dağıtıyoruz.” dedi.

 

Suruç’ta da günde bin adet maske üretimi

Suruçlu kadınlar da gönüllü olarak ihtiyaç duyulan maske üretimini gerçekleştiriyor. Konu ile ilgili açıklama yapan Suruç Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, “Suruç Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan atölyede, maske üretimine başladık. 3 gündür devam ediyoruz. Hafta sonundan başlayarak, usta öğreticiler ve halk eğitim personellerimiz günde yaklaşık 500 maske üretiyor. Seri üretimine başladık artık. Bugünden itibaren inşallah günlük bin adet üreteceğiz. İhtiyaç olan devlet hastanelerimize ve diğer kurumlarda da maske desteği sağlayacağız. Maske üretiminde arkadaşlarımız gönüllü olarak çalışıyorlar.” ifadelerini kullandı.



Abdulkadir Çelikcan / Urfa Değişim

salgınla mücadelenin gönüllü kahramanları en fazla ihtiyaç duyulan malzemelerin üretimi hızlandırıldı hastanelere ve ihtiyaç duyulan alanlara ücretsiz dağıtılıyor akçakaleli gönüllü kadınlar günde bin adet maske üretiyor suruç’ta da günde bin adet maske ü