''Şanlı'' unvanı törenle kutlandı

TAKİP ET

Urfa'ya 'şanlı' unvanının verilmesinin 36 yıl dönümü törenle kutlandı.

TBMM tarafından Urfa’ya ‘şanlı’ unvanının verilmesi Şanlıurfa Şehitliği’nde yapılan törenle kutlandı. Törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak katıldı. Tören şehitlik anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlıklarının çelenk sunumu ile başladı. Şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, günün anlam ve öneminin ifade edildiği metnin okunmasının ardından, şehitlerin kabirlerini ziyaretle sona erdi.

1984 yılında Urfa Milletvekili Osman Doğan ve 17 arkadaşı, Kurtuluş Savaşı'nda gösterilen kahramanlıktan dolayı Urfa'nın adının ''Şanlıurfa'' olarak değiştirilmesine ilişkin kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Teklif, 12 Haziran 1984'te kabul edilerek kanunlaştı. Urfa ilinin adının Şanlıurfa olarak değiştirilmesi hakkındaki 3020 sayılı kanun, ''22 Haziran 1984 tarih 18439 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

 

urfa şanlı unvan tören vali