'ŞanlıAntep olunca mı konuşacaksınız!'

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa'nın belediye başkanları, milletvekilleri ve yöneticilere, "Memleketimizin değerlerine sahip çıkılırken, susmak da neyin nesi; ne yapmaya çalışıyorsunuz!" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in hafta sonu programında Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde tekne turu yapması ve Rumkale'deki çalışmaları incelemesi dikkatleri Şanlıurfa'daki yöneticilere çevirdi. Sosyal medyada da Gaziantep tarafından Şanlıurfa'nın değerlerine sahip çıkıldığı paylaşımları tepkileri daha da artırdı.

Konu ile ilgili sosyal medyadan bir açıklama yapan CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Şanlıurfa'daki yöneticilere tepki gösterdi. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Şanlıurfa'nın değerlerine sahip çıkmasına Şanlıurfalı yöneticilerin sessiz kaldığını belirten Milletvekili Aydınlık, "Yapılan bu saygısızlığa Şanlıurfa Milletvekillerinin, Büyükşehir Belediye Başkanı ve ilçe belediye başkanlarının, STK, idari ve mülki amirlerinden bir tepkinin olup olmayacağını bekledim ama görüyorum ki yine bizden başka kimse yok. Bu kadar mı aciz olunur, memleketimizin değerlerine sahip çıkılırken, susmak da neyin nesi, ne yapmaya çalışıyorsunuz!" ifadelerini kullandı.

 

'Kendinize gelin artık!'

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e de seslenen Aydınlık, "Yapmış olduğunuz ufak hamlelerle sabrımızı ölçmeye mi çalışıyorsunuz? Bence bir daha düşünün! Çünkü Rumkale adı altında Şanlıurfa’nın değil, ilçesine sahip çıkmak, sınırına yaklaşmak bile haddinize düşmez. Kendinize gelin artık. Halfeti ilçemize, Rumkale diyerek Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin teknesini koymak, Şanlıurfalıları tahrik etmek ve nabız yoklamaktan başka bir şey değildir. Şanlıurfa’nın en önemli değeri Balıklıgöl'ün de Gaziantep’in bir ilçesindeki gölete isminin verilmesi de akıl tutulmasıdır ve kendinizce inanmanız da gerçekten hayret verici bir durumdur. Siz sizin olan değerlere sahip çıkın ve uğraşın bence. Şanlıurfa’nın değerlerine sahip çıkmaya çalışmaktan vazgeçin artık. Göbeklitepe, Balıklıgöl, Halfeti ve Birecik yüzyıllardır Şanlıurfa'nın en önemli değerleridir ve Şanlıurfa’nın değerleri olarak da kalacaktır her daim." şeklinde ifade etti.

 

Şanlıantep olunca mı konuşacaksınız! kendinize gelin artık! chp Şanlıurfa milletvekili aziz aydınlık Şanlıurfa ın belediye başkanları gaziantep büyükşehir belediyesi stk idari ve mülki amirleri