Şanlıurfa Barosu: Hukuki sürecin takipçisi olacağız

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde oynanan Bursaspor – Amedspor karşılaşmasında yaşanan olaylar hakkında Şanlıurfa Barosu'ndan açıklama yapıldı. Barodan yapılan açıklamada, 'Diyarbakır halkının ve Amedspor'un yanında olacağımızı ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz' denildi.

Pazar günü Bursa stadında oynanan Bursaspor – Amedspor karşılaşması ev sahibinin 2-1 üstünlüğü ile sona erdi. Karşılaşma öncesi ve sonrası yaşanan olaylar hakkında Şanlıurfa Barosu hukuki süreci takip edeceklerini açıkladı.

“Amedsporun yıllardır deplasmanlarda maruz kaldığı ayrımcı, ırkçı ve ötekileştirici uygulamalara maalesef ki bugün bir yenisi daha eklenmiştir” şeklinde başlayan açıklamaya Urfa Barosu’ndan tepki geldi.

İşte Baro’dan yapılan o açıklama: “Amedspor Bursaspor ile oynayacağı karşılaşma öncesi Bursa'da ırkçı provokasyonlara maruz kalmıştır Bursa 'da bulunan Amedspor oyuncularının ve teknik ekibinin kaldığı otele havai fişek ve ses bombaları atıldı. Tüm bunlar bizlere Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te yaşanan Madımak katliamını hatırlatmıştır.30 yıl önce yaşananlara göz yuman yetkililer dün gece de Amedspor'un yaşadıklarına sessiz kalmış ve hiçbir müdahalede bulunmamışlardır.

Dün akşam yaşananlara müdahalede bulunmayan kolluk kuvvetleri ile müsabaka öncesi gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olması sebebiyle tribünlerde görselleri açan taraftarlar ve bu görsellerin stad içerisine alınmasına müsaade edenler hakkında ivedilikle soruşturma başlatılmalıdır.

Yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını sarmaya çalışırken depremden etkilenen Diyarbakır'ın Diyarbakırlıların ve Amedsporun ötekileştirilmesi ırkçı söylemlere maruz kalmasına asla sessiz kalmayacağız.

Unutulmamalıdır ki Spor, insanlığın müşterek değerlerinden biridir Irkçı eylemlerin spor alanlarında gittikçe yaygın bir hale gelmesi endişe boyutlarını çoktan aşmıştır. Artan ırkçı eylem ve söylemlerin en önemli nedeni ulusal ve uluslararası spor kuruluşlarının caydırıcı cezalarının olmaması veya uygulamaması ile ırkçı eylemler neticesinde spor kuruluşları ve kulüpler kadar eylemi gerçekleştiren bireylerin de doğrudan cezalandırılmamasıdır

Bugün ve her zaman her türlü hukuksuzluğun ve haksızlığın karşısında olacağımızı belirterek yaşanan bu acı ve endişe verici olaylardan dolayı Diyarbakır halkının ve Amedspor'un yanında olacağımızı ve hukuki sürecin takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz.”

Bursaspor Amedspor