Şanlıurfa Barosu mevsimlik tarım işçisi kadınların sorunlarına dikkat çekti

TAKİP ET

Şanlıurfa Barosu Emek Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle düzenlediği basın açıklamasında, mevsimlik tarım işçisi kadınların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Komisyon adına konuşan Avukat Zehra Çelik, mevsimlik tarım işçiliğinin Türkiye ve Urfa'nın temel sorunlarından biri olduğunu ve bu sorunun her geçen gün derinleştiğini vurguladı. Çelik, mevsimlik tarım işçilerinin hayatta kalmak ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için aileleriyle birlikte doğdukları şehirlerden uzakta, çadırlarda yaşamak zorunda kaldığını ve tarlalarda çalışmak zorunda olduğunu söyledi.

Mevsimlik tarım işçiliğinin bir tercih değil, bir zorunluluk olduğunu belirten Çelik, gurbet ellerde "idare ederek" ve "alttan alarak" yaşamlarını sürdürmek zorunda kalan bu kadınların birçok zorlukla karşı karşıya olduğunu ifade etti.

Çelik, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde, mevsimlik tarım işçisi kadınların emekçi kadınlar gününü kutladıklarını ve yerel yönetimlerden bu kadınların yaşadığı sorunlara öncelik vermesini ve ivedilikle çözüm üretmesini talep ettiklerini söyledi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Şanlıurfa Barosu mevsimlik tarım işçisi