Şanlıurfa Barosu'ndan İmamoğlu açıklaması

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen karar için Şanlıurfa Barosu açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak siyasi yasak kararı verilirken Şanlıurfa Barosu “Halkımızın iradesine darbe vurulmuştur” dedi.

“BUGÜN TARİHİ BİR HUKUKSUZLUK DAHA YAŞANMIŞTIR”

,Şanlıurfa Barosu Halkımızın iradesine darbe vurulmuştur diyerek: “Bugün İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis ve siyasi yasak cezası verilmiştir. Bugün tarihi bir hukuksuzluk daha yaşanmıştır, bu dava siyasi bir davadır. İstanbul’da yaşayan 16 milyon vatandaşımızın iradesine darbe vurulmuştur. Yargı siyasi iktidarın dizayn aracı değildir. Hukuk devletinin temel unsuru olan yargı bağımsızlığı, seçme ve seçilme hakkı ve hukukun üstünlüğü ilkelerine aykırı davranılamaz.” açıklamalarında bulundu.

“YARGI BAĞIMSIZLIĞI VE HUKUK AĞIR YARA ALMIŞTIR”

Yargı bağımsızlığı ve hukuka güvenin ağır yara aldığını aktaran Şanlıurfa Barosu: “Yargının siyasallaştırılarak daha önceki uygulamalarında olduğu gibi siyasi yasaklar, siyasilerin dokunulmazlıklarının kaldırılarak tutuklanmaları ve kayyum atamalarında bir sindirme aracı olarak kullanılmasına karşı mücadelemize devam edeceğiz. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu Şanlıurfa Barosu basın açıklaması