Şanlıurfa Barosu'ndan temeli atılmış adliye binası için çağrı!

TAKİP ET

Şanlıurfa Adliyesi ek binasının yapılacağı alanda temeli uzun yıllar önce atılıp bir türlü yapılamayan alanda biriken su tehlikeye davetiye çıkarırken, Şanlıurfa Barosu konuya ilişkin yetkililere seslendi.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde bulunan ve adliye ek binasının yapılması planlanan alanda temeli uzun yıllar önce atılıp bir türlü yapılamayınca su birikintisi oldu.

Temel kazısının ardından bölgede biriken su tehlikeye davetiye çıkarırken, çocuklar ise serinlemek için kirli suya girip eğleniyorlar.

''HER YIL ŞANLIURFA'DA ONLARCA BOĞULMA VAKASI YAŞANIYOR''

Şanlıurfa Barosu konuya ilişkin yetkililere seslenerek,

’’ Her yıl su kanallarına girmekten kaynaklı onlarca boğulma vakasının yaşandığı Urfa’da, yaşları 5 ile 10 arasında değişen onlarca çocuklar kirli su ile dolan bu temele girerek yüzüyor. ‘’

açıklamalarında bulunarak gerekli tedbirlerin alınması yönünde çağrıda bulundular.

‘’ÇOCUKLAR KİRLİ SU İLE DOLAN BU TEMELE GİREREK YÜZÜYOR’’

Şanlıurfa Barosu konuya ilişkin sosyal medya hesabından yetkililere,’’

YETKİLİLERE ÇAĞRIMIZDIR

Yapımı tamamlanamayan Merkez Haliliye ilçesinde Urfa Adliyesi, Urfa Barosu ve Urfa Ticaret ve Sanayi Odası binaları arasında yer alan Şanlıurfa Adliyesi Ek Binası temeli uzun yıllardır su ile dolu olmasından kaynaklı tehlike saçmaya devam ediyor.

Her yıl su kanallarına girmekten kaynaklı onlarca boğulma vakasının yaşandığı Urfa’da, yaşları 5 ile 10 arasında değişen onlarca çocuklar kirli su ile dolan bu temele girerek yüzüyor.

Önlem alınması için baromuzca yapılan çağrılara yetkililer tarafından kayıtsız kalındı.

Küçük çocuklar hastalık ve ölüm riski ile karşı karşıya yetkilileri ivedilikle sorumluluk almaya ve gerekli güvenlik tedbirlerini almaya davet ediyoruz.’’

Şanlıurfa Barosu adliye binası