Şanlıurfa Barosundan adil yargılama talebi

TAKİP ET

Savunmaya Özgürlük Koordinasyonu ve Şanlıurfa Barosu üyeleri, baro başkanı Abdullah Öncel'in katılımı ile tutuklu bulunan gazeteciler için adil yargılanma talebi konusunda basın açıklaması yaptı.

Şanlıurfa Barosunda bulunan Tahir Elçi salonunda yapılan açıklamayı Şanlıurfa Baro başkanı Abdullah Öncel okudu. Başkan Öncel açıklamasına 2016 yılında ilan edilen OHAL ve sonrasındaki gelişmeler neticesinde Türkiye’de adil yargılamadan söz edilemeyeceğini söyleyerek başladı. Olmayan adil yargılama nedeniyle hapishanelerin avukat, gazeteci, siyasetçi, insan hakları savunusu ve öğrencilerle dolu olduğunu söyledi.

Baro başkanı Abdullah Öncel açıklamasının devamında Türkiye’de sosyal medya paylaşımları nedeniyle bile tutuklanabildiğini dile getirerek, iktidarın eleştiri kabul etmediğini, hatta yargılanma aşamasında olan Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala örneğinde olduğu gibi yargı mekanizması uluslararası yargı kararlarına rağmen birçok insanı tutuklu olarak tutmaktadır, dedi.

  Yapılan açıklamada aralarında Çağdaş Hukukçular derneği başkanı Selçuk Kozağaçlı’nında bulunduğu ÇHD ve Halkın Hukuk Bürosu çalışanı on sekiz avukat için adil yargılama talebinde bulunuldu. Bu avukatlardan olan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın Taleplerine karşılık bulabilmek amacıyla ölüm orucuna başladıkları dile getirildi. Aynı dosya kapsamında tutuklu bulunan Şanlıurfa Barosuna kayıtlı Av. Sevda Çelik Özbingöl  içinde aynı temenniler ile açıklama sonlandırıldı.

 

urfa baro abdullah öncel adil yargılama basın açıklaması