Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası 2023 Yılında Üçüncü Sırada

TAKİP ET

BES Tarım Kooperatifi Başkanı İzzet Çiftçi, Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası'nda 2023 yılında 305 bin 267 adet küçükbaş ve 730 adet büyükbaş hayvanın tartıldığını ve bu rakamlarla Şanlıurfa'nın Türkiye'de üçüncü sırada yer aldığını açıkladı.

Çiftçi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası'nın 2023 yılı kesimlik hayvan ticaret hacmini açıkladı. Küçükbaş hayvan ticaretinde 305 bin 997 adet hayvanın tartıldığını ve toplam 18 milyon 359 bin 820 ton canlı ağırlığa ulaşıldığını belirten Çiftçi, bu ticaretin 2 milyar 386 milyon 776 bin TL'ye denk geldiğini söyledi.

Damızlık hayvan ticaretinin de dahil edilmesiyle birlikte Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası'nda 2023 yılında 5 milyar TL'lik ticaret hacmi gerçekleşti.

Şanlıurfa, Türkiye'nin en büyük üçüncü canlı hayvan borsası

Çiftçi, bu sonuçla Şanlıurfa'nın Türkiye'nin en büyük üçüncü canlı hayvan borsası olduğunu vurguladı. Verilerin Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Pazarlar Müdürlüğü, Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası Yönetimi ve BES Tarım Kooperatifi Yönetimi tarafından ortaklaşa hazırlandığını da sözlerine ekledi.

Şanlıurfa Canlı Hayvan Borsası Şanlıurfa Şanlıurfa haberleri urfa haberleri BES Tarım Kooperatifi Başkanı İzzet Çiftçi