Şanlıurfa'da 15 camide hatimle teravih kılınacak

TAKİP ET

Şanlıurfa Müftüsü Ramazan Tolan, bu yıl fitre bedelinin 70 lira olduğunu 15 camide ise hatimle teravih namazını kılınacağını söyledi. Tolan bu yıl 29 gün oruç tutulacağını da ifade etti.

İl Müftülüğünde İl Müftüsü Ramazan Tolan, Ramazan ayı ilgili basın açıklaması düzenledi. Açıklamada fitre bedelinin 70 lira olduğu, 15 camide hatimle teravih namazının kılınacağını vurguladı. Ayrıca 29 gün oruç tutulacağını kaydetti.

Müftü Ramazan Tolan, Şanlıurfa İl Müftülüğünde düzenlediği basın toplantısında on bir ayın sultanı Ramazan ayında yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

PERŞEMBE GÜNÜ İLK ORUCU TUTACAĞIZ

Tolan açıklamasında şunları söyledi; "Birkaç gün sonra mübarek ramazan ayına gireceğiz. Allah tüm İslam alemine hayırlı eylesin. Ülkemizde yaşanan deprem ve sel felaketinde vefat eden kardeşlerimize rahmet, yaralılarımıza Allah şifa versin. Çarşamba günü akşam yatsı namazı ile teravih namazımızı kılıp perşembe günü ilk orucumuzu tutacağız.

21 NİSAN BAYRAM OLACAK

21 Nisan ise bayram olacak bu yıl 29 gün ramazan olacak. Allah tüm İslam allemine hayırlı eylesin. Rahmet ayı olan ramazan ayında bir tema vardır. Bu ramazanda konu dayanışma konusudur geçirdiğimiz depremden dolayı vefat eden, yaralı kardeşlerimiz için birbirimize yardımlaşma içinde olmamız gerekiyor bunun içinde birçok ayet vardır.

Ramazan ayının bize getirdiği birçok şey var bu konuda basın aracılığı ile internet aracılığı ile halkımızı aydınlatmaya çalışacağız, kim Allah’a inanarak ve sevabını da yüce Allah’tan bekleyerek oruç tutarsa Allah onun tüm günahlarını affeder, ramazan ayı rahmet ayı diyoruz, bu ayda birbirimizin seveceğiz, birbirimizin derdini anlayacağız.

15 CAMİDE HATİMLE TERAVİH NAMAZI KILINACAK

Şanlıurfa’da 15 camimizde hatimle teravih namazı kılınacaktır. Birde bizim müftülük sayfamızda teravih ve hatim ile ilgili biz bilgilendirme yapacağız. Bu ayda bolca kuran okumamız gerekiyor, bu sebeple camilerimizde yapılacak olan mukabeleyi vatandaşlarımız cami hocalarımızdan öğrenebilirler." dedi.