Şanlıurfa'da 17 çiftçi gözaltına alındı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da yaşanan elektrik kesintilerinden dolayı ürünlerinin kuruduğunu ileri süren çiftçiler karayolunu taşlar ile kapatarak eylem yaptı. Yapılan eylem sonrası eşkali belirlenen 17 çiftçi gözaltına alındı.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde kara yolunu trafiğe kapattıkları ve izin almadan eylem yaptıkları için gözaltına alınan 17 çiftçi adliyeye sevk edilerek  gözaltı süresi uzatıldı.

Viranşehir ilçesine bağlı kırsal Büyükmutlu, Kutlu, Basmaklı, Yazgüneşi, Talihli, Sufra, Hamık, Gulugoç, Küçükmutlu, Beşmagara ve Serte mahallelerinde yaşayan çiftçiler, elektrik dağıtım şirketi DEDAŞ tarafından elektriklerinin kesilmesini protesto etmek iiçin dün Şanlıurfa-Mardin kara yolunu eylem yaparak trafiğe kapattı.

Daha sonra jandarma ekiplerince yolu kapattıkları ve izin almadan  eylem yaptıkları için 17 çiftçi gözaltına alındı.Emniyetteki işlemlerinin ardından çiftçiler, bu gün adliyeye sevk edildi. Savcılık tarafından soruşturma dosyasında eksiklik bulunması nedeniyle çiftçiler, hakkında ek gözaltı kararı verildi.

Şanlıurfa Eylem Gözaltına