Şanlıurfa'da 3 eve aynı fatura kesildi!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da ŞUSKİ çalışanları su faturasını kesmek için gittiği evlerde, ev sahiplerinin bulunmadığını iddia ederek aynı binadaki 3 eve aynı tutarda fatura kesti.

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Devteyşti Mahallesinde su sayaçlarını okumaya giden ŞUSKİ ekibi 3 ailenin oturduğu binada kimsenin olmadığını iddia ederek 3 eve aynı tutarda farklı şekilde fatura oluşturması tepkilere neden oldu. 

Urfa Değişim Gazetesinin ihbar hattına gelen faturalarda aynı bina içinde oturan 3 aileye aynı tutarda fatura yansıtılmış ve faturanın altında kapıyı açmadı ibaresi yazıldı. Normal şartlarda fatura oluşturulmaması gerekirken bu şekilde bir  yönteme başvurulması ev sahiplerinin tepksine yol açtı. 

Yanlış oluşturulan faturaların düzeltilmesini isteyen bina sakinleri,  ŞUSKİ'yi göreve davet etti. Yanlış faturaların düzeltilmemesi halinde durumu mahkemeye taşıyacaklarını söylediler. Bina sakinleri ilk defa böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade etti.

Evlere gönderilen fatura da ilk endeks ve son endeks yerlerinin yıldızla kapatıldığını ve sarfiyat ile 20 metreküp harcandığı gösterilerek 3 eve aynı tutarlarda 233 lira 57 kuruş fatura oluşturuldu.

 

Sondakika Urfa Haberler ŞUSKİ