Şanlıurfa'da 3 kanalın yayını karardı!

TAKİP ET

Şanlıurfa'da uyduda yayın yapan 3 yerel televizyonun yayını 2 gündür karartılmış halde duruyor. İnternet altyapısıyla ilgili yaşandığı ileri sürülen arıza 2 gündür giderilemedi.

Turksat uydusu üzerinden yayın yapan Edessa TV, Güneydoğu TV ve Kanal Urfa’nın ekranları iki gündür karartılmış halde bulunuyor. İnternet altyapısından kaynaklandığı ileri sürülen arıza şirket tarafından henüz giderilemedi.

“HABER ALMA HAKKINI ENGELLENİYOR”

Aslen Şanlıurfa olan CHP Milletvekili Mahmut Tanal, ekran kararması ile Şanlıurfa halkının haber alma hakkının engellendiğini belirtti.

İşte Tanal’ın paylaşımı: “Şanlıurfa’da yayın yapan 3 televizyon kanalının ekranları, 2 gündür karartılmış durumda.

#Şanlıurfa halkının haber alma hakkı engelleniyor.

Edessa TV, Kanal Urfa ve Güneydoğu TV’nin yayınlarının bir an önce normale dönmesini bekliyoruz.”

GAZETECİ FERHAT ÖZER TEPKİ GÖSTERDİ

Ekran karartılmasının Türkiye’nin 21'nci yüzyılına yakışmadığını ifade eden Kanal Urfa Genel Müdürü Ferhat Özer paylaşımında şu ifadelere yer verdi: “Sayın Ulaştırma Bakanımız; Şanlıurfa'da 3 Televizyonun ekranı tamamen karartılmış durumda. İlgili kurum olan @Turkcell çözüm üretemiyor. Lütfen sizden çözüm bekliyoruz. 21'nci yüzyılda Türkiye'nin en büyük kurumuna yakışmıyor bu.”

GÜLPINAR SORUNLA İLGİLENİYOR

Özer ikinci paylaşımında Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar’ın konuyla ilgilendiğini ifade etti. Yayının kısa sürede çözülmesini beklediklerini kaydetti.

Özer, “Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar ile 3 TV'nin ekranının karartılması ile ilgili görüşme yaptım. Çok sağ olsun ilgileniyor. Tekrardan arayıp konu ile ilgili bilgi aldı. İnşallah kısa sürede çözecektir. Sayın Gülpınar Ulaştırma Bakanlığı ve Türkcell ile görüşmeler yapıyor.”dedi.

ORTAKAYA: SANSÜR OLARAK YORUMLANIYOR

internet sağlayıcısı olan Turkcell’in soruna çözüm üretemediğini kaydeden Ortakaya ise Televizyonların ekranının karartılması sansür olarak yorumlandığını vurguladı.

Edessa Tv Haber Müdürü Rıdvan Ortakaya paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Şanlıurfa'da yayın yapan Kanalurfa, Edessa TV ve Güneydoğu TV'nin 2 gündür yayını yok.

Uydu; internet sağlayıcısı olan Turkcell, soruna henüz çözüm bulamadı!

Televizyonların ekranının karartılması sansür olarak yorumlanıyor.

Ulaştırma bakanlığının olaya müdahale etmesi lazım.”

Haber: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa sondakika Edessa TV