Şanlıurfa'da 3 vekili sırra kadem bastı!

TAKİP ET

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kala adaylar son sürat çalışmalarını sürdürürken adaylık verilmeyen eski vekiller partilerine küskün bir şekilde hayatlarına devam ediyor.

Özellikle Şanlıurfa’da yapılan milletvekili listelerindeki yapılandırma ve her partinin  revizyona giderek yaptığı aday listeleri önceki dönem milletvekillilerin seçim çalışmalarına katılmadığını gösteriyor.

ÖZŞAVLI’YI GÖREN CENNETLİK

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halili Özşavlı adaylık süreci sonrası Şanlıurfa’da fazla görülmedi. Bu dönem milletvekili olmak isteyen Özşavlı listede kendisine yer bulamayınca kentte gelip partisinin seçim çalışmalarına katılmadığı görülüyor.

ADI VAR KENDİSİ YOK!

Yeşil Sol Parti adı altında seçimlere katılacak olan  HDP’nin mevcut Şanlıurfa milletvekillerinden Nimetullah Erdoğmuş’un Şanlıurfa’da görülmemesi sadece isminin Şanlıurfa Milletvekili olarak görülmesi dikkatlerden kaçmıyor. Nimetullah Erdoğmuş milletvekili olduğu süreden beri Şanlıurfa’ya fazla gelmediği görülüyor.

AYDINLIK İÇİN KARANLIK GÜNLER BAŞLADI!

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık listelerin belirlendiği zamandan beri ortalıkta görülmemesi partisinin çalışmalarına katılmaması dikkatlerden kaçmıyor.

CEVHERİ YİNE DÖRT AYAK ÜSTÜNE DÜŞTÜ!

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili listesinin baştan aşağıya yapılması önceki dönemden sadece Mehmet Ali Cevheri’nin yer alması dikkatlerden kaçmıyor.

Şanlıurfa’da siyasettin kurdu olan Cevheri yapılan listede en karlı çıkan isim oldu.

Cevheri adaylık listesinde 4. Sırada yer almasından sonra seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İl geneli ve ilçelerde yaptığı ziyaretler ile partisi için destek istiyor.

GÜLPINAR’IN ADAYI DUSAK!

Ak Parti milletvekili Kasım Gülpınar ve Halil Özcan 3 dönem kuralına takıldıkları için aday olamazken Kasım Gülpınar Siverek ilçesindeki parti üstünlüğünü kaybetmemek için kendisine yakın olan Prof. Dr Abdürrahim Dusak’ı aday olarak gösterip Dusak için seçim çalışması yürüttüğü görülüyor. Halil Özcan’da Eyyübiye ilçesinde seçim bürosu açarak partisine destek oluyor.

AÇANAL VE YILDIZ TAM GAZ ÇALIŞIYOR!

Ak Parti’nin fazla dikkat çeken iki ismi olan Zemzem Gülender Açanal ve İbrahim Halil Yıldız aday olmadıkları halde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve partileri için çalışmalarını sürdürüyor.Açanal ve Yıldız kentte düzenlenen her etkinliğe katıldığı görülüyor.

MHP’DE KEYİFLER GICIR

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa’da günden güne varlığını beli etmeye devam ediyor. 1. Sırada mevcut Milletvekili  İbrahim Özyavuz yer alırken MHP’nin Şanlıurfa’da 2 vekili zorlayacağı tahmin ediliyor.

Bu aralar MHP’ye Şanlıurfa’da yoğun bir üye katılımı olduğu çıplak gözle bile görülüyor.

BU HİKAYEDE YANAN POLAT OLDU!

Ak Parti’nin Şanlıurfa’da en güçlü kadın isimlerinden olan Vildan Polat birden fazla kez aday adayı olmasına rağmen adaylık verilmediği görülüyor. Adaylık verilmediği halde Polat partisinin çalışmalarına katılıp vatandaşlardan destek talep ediyor.

Vildan Polat’ın bu dönem Ak Parti Şanlıurfa listesinde olmamasının sebepleri arasında parti içerisinde bazı kişilerin kendisinden haz etmediği iddia ediliyor.

.

Şanlıurfa akparti Cevheri Açanal Yıldız Polat Gülpınar