Şanlıurfa'da Aile Hekimlerinden yüzde 35 vergi tepkisi!

TAKİP ET

Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED) Başkanı Doktor Yusuf Eryazğan, aile hekimlerinden alınan yüzde 35 vergi dilimine tepki gösterdi. Eryazğan, "1 yılda maaşımızın yüzde 25'i vergiye gidiyor. Hem de yüksek enflasyonun olduğu bir dönemde" dedi.

Eryazğan, yazılı bir basın açıklaması yaparak Maliye Bakanlığı'na ve Sağlık Bakanlığı'na çağrıda bulundu. Açıklamada, aile hekimlerinin yıl boyunca sürekli vergi dilimlerine girerek büyük kesintilere maruz kaldığı belirtildi. Hastane çalışanlarına yapılan ek ödemelerin vergi dilimine sokulmazken, aile hekimlerinde 4 ad altında verilen ek ödemelerin de vergi dilimi için sayıldığına dikkat çekildi.

Eryazğan, 5. ayda yüzde 35 vergi dilimiyle karşılaşan aile hekimlerinden 100 liradan 35 TL kesildiğini ve bunun aile hekimliğinin cazibesini ortadan kaldırdığını, kamudan aile hekimliğine geçişi azalttığını söyledi. 100 aile hekimliği biriminden 20'sinde aile sağlığı çalışanı olmadığını ve yüksek vergi kesintisinin aile sağlığı çalışanı açığının önümüzdeki yıllarda en önemli sebebi olacağını vurguladı. Mesleğe geçen yeni hekimlerin de aile hekimliğinin bu ağır ekonomik şartlar nedeniyle tercih etmediğini belirtti.

ŞUAHED olarak taleplerinin, aile hekimliği çalışanlarının vergilerinin yüzde 15'te sabitlenmesi ve verilen ek 4 kalemin vergi dışında tutulması olduğunu açıklayan Eryazğan, "Biz tüccar değiliz. 1 yılda maaşımızın yüzde 25'i vergiye gidiyor" dedi.

Maliye Bakanlığı Şanlıurfa Aile Hekimleri Derneği (ŞUAHED) Başkanı Doktor Yusuf Eryazğan aile hekimleri Şanlıurfa