'Şanlıurfa'da belediye başkanları çok eleştiriliyor'

TAKİP ET

Ak Pati'nin Şanlıurfa'daki kurucularından olan Ali İhsan Delioğlu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvuru yaptı. Delioğlu, Şanlıurfa'da belediye başkanlarının çok eleştirildiğini söyledi.

Aday Adaylık başvurusunu yapan Ak Parti'nin eski kurucularından Ali İhsan Delioğlu, basın mensupları ile bir araya gelerek başvurusu hakkında bilgi verdi. Şanlıurfa'da seçimin her zaman renkli geçtiğini aktaran Delioğlu, "Secimler her zaman Urfa’da heyecanlı olarak geçmiştir. Şanlıurfalı hemşehrilerimiz siyasete ilgileri ve her zaman yakın olduğu için siyaset burada her zaman çok renkli ve heyecanlı geçiyor. Bu da hepimiz için yeni bir heyecan yeni bir hava katıyor. Bildiğiniz üzere genel merkezimiz 5 Kasım’da müracaatları başlattı. Çok değerli arkadaşlarımızın müracaatları var. Biz de yapmış olduğumuz istişare neticesinde Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere partimize müracaatımızı yaptık." diye konuştu.

'Belediye başkanlarımız görevdeyken çok eleştiriliyor'

Belediye başkanlarının her zaman eleştirildiğini ancak görevinin bitmesinden sonra takdir edildiğini söyleyen Delioğlu, "Bu şehirde belediye başkanlığı yapan, bütün arkadaşlarımızın bir şeyler yapmak için geldiğini biliyorum. Hiçkimse bir şey yapmamak için ya da eleştirilsin veya hakaret edilsin diye belediye başkanlığı görevini yapmıyor. Hatta bizim Urfa’nın böyle bir özelliği var. Belediye başkanlarımız görevdeyken çok eleştiriliyor. Ama belediye başkanlığı bittikten, uzun bir dönem geçtikten sonra onun yaptığı hizmetleri takdir ediyorlar. Uzun yıllardır belediyenin ve siyasetin içinde olduğum için bunları gözleyebilme imkânım oldu." şeklinde konuştu.  

'Biz bu bayrağı devralmak için böyle bir karar aldık'

"Allah rahmet eylesin Feridun Yazar'ın belediye başkanlığından beri hala anlatılan şeyler var." diyen Delioğlu, "Birçok kişi de belediye başkanlığı döneminde çok eleştirilmelerine rağmen daha sonra ne kadar değerli olduğunu hep gördük. Aslında şu anda bizim yaklaşımdan dolayı birçok eleştirilerle muhataplar ben inanıyorum ki bugün değiştirilsin, görevden çekilsinler. 6 ay sonra bizim milletimiz işte belediye başkanımız bunu yapmıştı, şunu yapmıştı diye anlatmaya başlar. Yani görevden ayrıldıktan sonra böyle bir takdir hakkımızı kullanıyoruz. Bu da Urfalı hemşehrilerimin takdiridir. Biz ciddi bir istişare süreci geçirdik, arkadaşlarımla istişare etmeden karar almadım. Aldığım kararlar çok radikal olarak görülebilir. Ama bütün hayatımız hep radikal kararlar almakla geçti. Bundan pişman değilim, dolayısıyla bir bayrak devrinin söz konusu olması itibariyle biz bu bayrağı devralmak için böyle bir karar aldık." ifadelerini kullandı.