Şanlıurfa'da bir fabrika dolandırıldı! 3 kişi tutuklandı

TAKİP ET

Şanlıurfa'da nakliyeci kılığına girerek fabrikayı dolandıran çete çökertildi. Nakliyeci kılığında fabrikayı dolandıran çete piyasa değeri 2 milyon 800 bin TL olan pamuğu aldı. Olayla ilgili 3 kişi ise tutuklandı.

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren iplik fabrikası 27 ton ağırlığındaki pamuk ipliğinin nakliyesi için nakliyecilerle anlaştı. Piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 800 bin TL olan pamuğu Nakliyeci görünümündeki iki şahıs firmanın sevkiyat birimine 63 plakalı bir tır ve dorseye ait ruhsat belgesini ibraz ederek, belirtilen tıra (27) ton ağırlığındaki pamuk ipliğini yükleyerek Malatya iline götürmek üzere fabrikadan ayrıldı. Olaydan 2 gün sonra pamuğun teslim edilmediğini anlayan firma yetkilileri duruma Jandarma’ya bildirdi.

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri olayla ilgili yaptığı araştırmada şüphelilerin firmaya başkasına ait sahte plaka bilgisi vererek malı fabrikadan çıkardıklarını öğrendi. Yapılan PTS incelemesinde şüpheli aracın yolda sahte plakalarını çıkartarak gerçek plakası olan 73 AAR 791 ve 31 AAP 939 plakaları ile Gaziantep iline giriş yaptığını jandarma tespit etti.

Tespit edilen gerçek plakaların Suruç ilçesinde kayıtlı olduğunun anlaşılması üzerine Jandarma ekipleri şüphelilerden S.K. ya ait adrese yaptığı baskında bahse konu tırı evinin önünde, kendisini ise evinde yakaladı.  Yine şüphelinin olay günü giydiği kıyafetler evinde yapılan aramada ele geçirildi.

Soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine şüphelilerin çalıntı malzemeyi Gaziantep’te ortakları tarafından kiralanan bir depoya taşıdıkları anlaşıldı. JASAT dedektifleri 28 kasımda Gaziantep ilinde tespit edilen depoya yaptığı şok baskında olayın diğer şüphelilerinden M.D. ve A.D. isimli şahıslar üzerlerinde çok sayıda sahte ruhsat, kimlik, cep telefonu ve GSM hattı ile birlikte yakaladı.

Olayda yakalanan şüphelilerin Suruç İlçe nüfusuna kayıtlı oldukları, farklı suçlardan sabıkaları olduğu tespit edildi. Bahse konu çalıntı pamuk iplikleri ise depoya yapılan baskında ele geçirildi. Olayın diğer şüphelileri A.G., M.G. ve M.K. isimli şahısları yakalama çalışmaları devam ediyor.

Jandarma ekiplerince ele geçirilen çalıntı malzeme (27) ton iplik işletme yetkililerine teslim edildi. Olayda yakalanan şüpheliler S.K, M.D. ve A.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Şanlıurfa