Şanlıurfa'da Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü anılıyor

TAKİP ET

Şanlıurfa'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü nedeniyle Şehitlikteki kabirlere il protokolü tarafından kırmızı karanfil bırakıldı.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu yıl dönümü ülke genelinde olduğu gibi Şanlıurfa'da da sabah saatlerinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve akabinde Vali Hasan Şıldak ile kurumların Şehitlik Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan program, Şehitlik Defterinin imzalanması ve okunması ile devam etti.

Şehitlik anıtına çelenk sunularak saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törene Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Büyükköroğlu, İl Jandarma Komuta Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Erdem Bildirici, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şehitlik Defterini imzaladı, ardından il protokolü ve şehit aileleri ile birlikte şehit kabirlerini ziyaret etti.

Şehitlikteki kabirlere protokol tarafından kırmızı karanfil bırakıldı.

Mehmet Akif İnan konferans salonunda 18 Mart konulu resim sergisi düzenlendi.

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü kapsamında yaptığı açıklamada, " Bugün Şehitleri anma günü aynı zamanda Çanakkale Deniz Savaşının 109. yıl dönümü. Bir süredir şehitler günümüzü 18 Mart‘ta kutluyoruz. 19 Eylül‘de de bildiğiniz gibi gazilerimizin özel günü. Bugünler hepimiz için tarihimizin unutulmaz sayfaları.

Çanakkale’de tam 109 yıl önce bütün İslam ülkelerine yönelik saldırılar oldu. Ülkemize yönelik de saldırının haddi hesabı olmayan bir zülüm ölçüsünde. Gelibolu Yarımadası’na yöneldiler ve Anadolu’muzun bütün vatanseverlerimizin oraya koştuğu ve hep birlikte şehadete yürüdüğü o kutsal topraklarda bugün hala o derin izleri o manevi havayı orada canlı tutan yine bizleriz.

Gelibolu’ya gittiğinizde o yarım ada da Çimenlik kalesi sizleri karşılar. Düşmanların geçitlerine zırhlılarla geçit vermeyen Türk’ün atlıyla, zekâsıyla ama en çok vatan sevgisiyle ölümsüzleşen bu destan bizler için ne kadar gurur meselesi olsa azdır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının her birimizin övünmek için çok sebebi vardır ve bunların en başında ise Çanakkale Destani gelmektedir.

Çanakkale’de şehit düşen başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu topraklar için canını feda eden vatan bildiğimiz bu topraklarda onların kanlarıyla hür ve bağımsız olarak mevcudiyetimizi devam ettirmek için bir kere daha şehitlerimizi rahmetle bereketle anıyoruz.

Aramızda şehitlerimizin kıymetli aileleri var, gazilerimiz var onlarda bu geçmişlerindeki altın harflerle yazdıkları kahramanlıkları oğullarının, eşlerinin, yakınlarının kahramanlıklarıyla ne kadar övünseler azdır. Onların acılarına paylaşıyoruz. O acı çok derindir.

Hiçbir zaman paylaşılamaz ancak o acı aynı zamanda bir gurur tablosudur. Onları sülalece hayat boyu, nesiller boyu onları takip edecek ve onların gurur vesilesi olacak. Bugün bütün şehitlerimiz bizlerin varlık sebebidir. Anadolu’nun Toprakları sıradan bir coğrafya değil, adı toprak değil vatandır.

İşte Çanakkale Cumhuriyetin önsözüdür. Cumhuriyet’e giden yol Çanakkale’de açılmıştır. Çanakkale’de kazanlarla orada kazanılan cesaret oradaki üstün fedakarlık ve kahramanlık kurtuluş mücadelesinin çimentosu olmuştur."dedi.

Program akışında ise Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümüne ilişkin konuşarak, şehit olanlara rahmet diledi.

Şanlıurfa Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi