Şanlıurfa'da CHP'de kayyum atanan başkanın aracına mermi bırakıldı

TAKİP ET

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına kayyum olarak atanan ve bugün görevi devir alacak Ahmet Budak'ın, arabasına iddiaya göre aracına kalaşnikof mermisi bırakıldı.

Şanlıurfa’da iddiaya göre, CHP İl Başkanlığına kayyum olarak atanan ve görevi bugün devralacak olan Ahmet Budak’ın aracına kaleşninof mermisi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce bırakıldı.

CHP İl Başkanı Hayrettin Cidir ve il yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi tarafından şubat ayında görevden alınarak Ferhat Karadağ başkanlığındaki kayyum heyeti İl teşkilatını 45 gün içerisinde seçime götürmesi için atadı. Ancak kayyum heyeti bu süre zarfında partiyi seçime götüremeyince mahkemelik oldu.

Ferhat Karadağ başkanlığındaki heyet, partiyi seçime götüremeyince partililer tarafından Ankara 5. Sulh Mahkemesine dava açıldı. Açılan dava geçtiğimizde günlerde sonuçlandı. Karadağ başkanlığındaki heyetin görevine son veren mahkeme, Ahmet Budak, Zeliha Uyar, İmam Ali Keskinbıcak, İbrahim Halil Pakır ve Nükhet Aktaş’ı yeni kayyum heyeti olarak atadı.

Bugün gerçekleşecek olan devir teslim töreninden önce CHP İl Başkanlığı koltuğuna oturacak olan Ahmet Budak’ın aracının üzerine kaleşnikof mermisi bırakıldı. Budak’ın ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri geldi. Araç üzerinde inceleme yapan ve mermiye el koyan polis ekipleri, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

CHP Şanlıurfa İl Başkanlığı