Şanlıurfa'da çocukların ameliyat korkusu bakın nasıl yendiler?

TAKİP ET

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi, çocuk hastaların ameliyat korkularını hafifletmek ve hastane deneyimlerini daha keyifli hale getirmek amacıyla akülü arabaları kullanmaya başladı.

Artık çocuk hastalar, ameliyathaneye ve diğer işlemlere sedye yerine akülü arabalarla taşınacaklar. Hasta yönetimi tarafından tahsis edilen 2 akülü araba, çocukların kendi kontrolünde veya uzaktan kumanda ile hareket ettirilebilecek şekilde tasarlandı.

Başhekim Op. Dr. Alev Esercan, yapılan bu yeniliklerin ameliyat öncesi korku ve endişeyi azaltarak hastanın iyileşme sürecine olumlu etki yapacağını belirtti. Özellikle çocuk hastaların eğlenerek ameliyat öncesini geçirmesi, hastane korkusu ve travmasını azaltacak ve tatlı bir anı olarak kalacaktır.

Dr. Esercan, "Çocuk hastalarımızın yoğun olarak başvurduğu bir hastane olarak, onların korkularını yenmelerine yardımcı olmak istedik. Bu amaçla, ameliyathaneye götürülmelerini daha keyifli hale getirmek için bu uygulamayı başlattık. Hastanemizde en kaliteli hizmeti alarak sağlıklı ve mutlu bir şekilde ayrılmalarını sağlamak için sürekli çaba gösteriyoruz." dedi.

Dr. Esercan ayrıca, çocukların yüzlerindeki mutluluğun ve rahatlamanın kendileri için en büyük kazanç olduğunu vurgulayarak, bu uygulamanın çocukların hastane, doktor ve ameliyat korkularını yenmelerini umduklarını dile getirdi.

Başhekim Op. Dr. Alev Esercan Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi ameliyat korkusu Şanlıurfa