Şanlıurfa'da Eczacılar ilaç sıkıntısı çekiyor!

TAKİP ET

27. Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası hizmet binasında yapılan  basın açıklamasında eczacıların fiyat güncellemesinden kaynaklı yaşadığı konuya ilişkin Eczacılar Odası Yönetim Kurulu üyesi Aslı Kaplan açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda birçok eczanede yaşanan ilaç sıkıntısının hedefi eczacılar olarak gösterilmesinden yakınan Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kaplan ilaç sıkıntısının sebebi eczacılar değil. İlaç firmalarıdır. Dedi

Eczanelerde bulunmayan ilaçların sanki eczacıların ilaçlara zam yapacağı üzerine oluşan algıya kurban gittiklerini söyleyen Aslı Kaplan her zaman olduğu gibi yine tüm varlıklarıyla hastaların yanında olduklarını aktardı.

Aslı Kaplan yaptığı basın açıklamasında sözlerini şöyle sürdürdü. “Ülkemizin en ücra köşelerinde tek bir vatandaşımızın bile ilaçsız kalmaması için canla başla çalışmaktayız.

 Bu bağlamada hemen hemen her yıl mevcut sistemin işleyişinden kaynaklanan ilaç yokluğu sebebi ile halkımızın yaşadığı sıkıntıyı maalesef bizlerde  eczanemizde  yaşamaktayız.  Eczane eczane gezip ilaca ulaşmaya çalışan hastalarımıza aradığı ilacı tedarik etmeyişimizin üzüntüsünü yaşıyoruz.  

Eczacı arkadaşlarımız hastaların ilaçlarını tedarik etmek için birbiriyle hep iletişim halindedirler.

İster üretim kaynaklı olsun,  ister tedarik kaynaklı olsun, ister zam kaynaklı olsun. Halkımızın ulaşamadığı ilacın sorumlusu eczacınız değildir.

Ayrıca zam beklentisi eczacıların değil. Firmaların istediğidir. Gerek hastaların gerek eczanelerin kaderi firmaların insafına bırakılmıştır.  Bizim talebimiz ilaca zam değil 13 yıldır güncellenmemiş ilaç fiyat kararnamesinin günümüz koşularına uygun olarak güncellenmesidir.  Aksi takdirde eczacılığın mali açıdan sürdürebilir olması mümkün değildir.

Değerli hastalarımız ilaca erişmeminiz için önünüzdeki engel eczacınız değil.  Firmaların isteğidir.

Halkımıza sunduğumuz sağlık hizmetini sürdürülemez hale getiren bu sorunların çözümü noktasında tüm paydaşlarımızın aynı duyarlılıkta olduklarını temenni ediyor. Yetkileri ve devlet erkini göreve davet ediyoruz. Bu konuda üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu da belirtmek isteriz.” Dedi