Şanlıurfa'da eğlenceli gezi noktası: Karaköprü Belediyesi Oyun ve Oyuncak Müzesi

TAKİP ET

Karaköprü Belediyesi tarafından Şanlıurfa'ya kazandırılan Oyun ve Oyuncak Müzesi, minik ziyaretçilerini ağırlayarak ilgi odağı oluyor.

Karaköprü Belediyesi tarafından Şanlıurfa'ya kazandırılan Oyun ve Oyuncak Müzesi, minik ziyaretçilerini ağırlayarak ilgi odağı oluyor. Şenevler Mahallesi'nde bulunan müze, geniş ve çeşitli oyuncak koleksiyonu ile dikkat çekerken, çocuklar burada hem geçmişten günümüze oyuncakları inceleme fırsatı buluyor hem de eğlenceli zaman geçiriyor.

Müze, okul ve kreşlerin düzenlediği gezilerle çocuklara tarihî oyuncakları tanıtırken, bahçesindeki maket çizgi film kahramanları ve eski sokak oyunlarıyla da keyifli anlar yaşatıyor. Oyuncakların tarihsel evrimini gözler önüne seren müze, ziyaretçilerine nostaljik bir deneyim sunuyor.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, müzenin sadece Karaköprü değil, Şanlıurfa'nın diğer ilçelerinden de yoğun ilgi gördüğünü belirterek, "Müzeler bir şehrin tarihsel, kültürel ve turistik zenginliğine katkı sağlar. Oyun ve Oyuncak Müzemiz, geçmişten günümüze uzanan zengin oyuncak koleksiyonuyla her yaştan ziyaretçiyi ağırlayarak şehrimizin kültürel mirasına katkı sunuyor." dedi.

Haftanın 6 günü hizmet veren müze, çocukların ve vatandaşların keyifli bir zaman geçirmelerine olanak tanıyor. Pazartesi günleri dışında 09.30 - 18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan müze, bölgeye kültürel bir turistik değer kazandırıyor.

Karaköprü Belediyesi Oyun ve Oyuncak Müzesi Şanlıurfa